Közélet

Esős idő a héten, strandidő hétvégén

Esős idő a héten, strandidő hétvégén

2012. július 23., hétfő
Esős idő a héten, strandidő hétvégén

A következő napokban változékony lesz az idő, az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidő várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-vel.

Török László

elmondta: péntekig szinte nem lesz olyan országrész, ahol ne lehetne esőre számítani. A felhőszakadások következtében helyenként rövid idő alatt akár 30-40 milliméter csapadék is hullhat. A hőmérséklet általában 25 Celsius-fok körül alakul, de a melegebb területeken 31-32 fok is lehet. Keddre tizennégy megyére - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megyére - a várható felhőszakadás miatt, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére pedig a várható hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A meteorológus azt mondta: pénteken valamivel szárazabb levegő érkezik, így a kevesebb felhő és csapadék, valamint a zavartalan napsütés miatt erősödik a nappali felmelegedés. A hétvégén sok napsütésre, strandidőre lehet számítani, a legmagasabb hőmérséklet szinte az egész országban 30 fok felett lehet. A meleg azonban várhatóan nem tart sokáig, mivel a jelenlegi előrejelzések szerint jövő hétfőn hidegfront éri el az országot - tette hozzá Török László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.