A törökverésre emlékeznek július 20-án és 21-én Alsóvároson

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nándorfehérvári csata, az 1456-os diadal a török felett a nemzeti emléknapok sorába lépett a parlament 2011. július 4-i döntése értelmében, Szegeden erre a jeles eseményre immár a hetedik éve emlékeznek meg a Mátyás téren a Nándorfehérvári Emléknapok keretében.A VII. Nándorfehérvári Emléknapok július 20-án, pénteken este hagyományosan egy történelmi emléküléssel kezdődik a főszervező ferences kolostorban.

Másnap, szombaton reggel 10 órakor középkori hangulat költözik a Klauzál térre, ahonnan zenés-zajos felvonulással indul el a hagyományőrzők, komédiások és az őket kísérő érdeklődők menete a Mátyás térre, ahol egész nap színes programok sűrűjében emlékezhetnek meg vidáman kicsik és nagyok a nándorfehérvári diadalról.

“Ebben az évben a szegedi középkori történelmi hagyományőrzők mellett érkeznek Zentáról is délvidéki hagyományőrzők, akik már 2006-ban, a csata 550 éves évfordulója alkalmával szerveztek számos megemlékezést a határon túl. De jön Lengyelországból is egy történelmi táncegyüttes” – mondta el portálunknak Kohári Nándor, aki az első emléknapoktól kezdve kiemelten támogatja az eseményt. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő érdekességként kiemelte még, hogy készülni fog egy újság mai nyelvezettel, korabeli eseményekről, pletykákról hírt adva.

A programokért tekintse meg a rendezvény plakátját!

Előző sztori

Kosárlabda: Kiss Zsolt a rájátszást célozza a Szedeákkal

Következő sztori

A harmincas évek Szegedében sétáltunk + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek