Szórakozás

A törökverésre emlékeznek július 20-án és 21-én Alsóvároson

A törökverésre emlékeznek július 20-án és 21-én Alsóvároson

2012. július 11., szerda
A törökverésre emlékeznek július 20-án és 21-én Alsóvároson

A nándorfehérvári csata, az 1456-os diadal a török felett a nemzeti emléknapok sorába lépett a parlament 2011. július 4-i döntése értelmében, Szegeden erre a jeles eseményre immár a hetedik éve emlékeznek meg a Mátyás téren a Nándorfehérvári Emléknapok keretében.

A VII. Nándorfehérvári Emléknapok július 20-án, pénteken este hagyományosan egy történelmi emléküléssel kezdődik a főszervező ferences kolostorban.

Másnap, szombaton reggel 10 órakor középkori hangulat költözik a Klauzál térre, ahonnan zenés-zajos felvonulással indul el a hagyományőrzők, komédiások és az őket kísérő érdeklődők menete a Mátyás térre, ahol egész nap színes programok sűrűjében emlékezhetnek meg vidáman kicsik és nagyok a nándorfehérvári diadalról. "Ebben az évben a szegedi középkori történelmi hagyományőrzők mellett érkeznek Zentáról is délvidéki hagyományőrzők, akik már 2006-ban, a csata 550 éves évfordulója alkalmával szerveztek számos megemlékezést a határon túl. De jön Lengyelországból is egy történelmi táncegyüttes" – mondta el portálunknak

Kohári Nándor

, aki az első emléknapoktól kezdve kiemelten támogatja az eseményt. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő érdekességként kiemelte még, hogy készülni fog egy újság mai nyelvezettel, korabeli eseményekről, pletykákról hírt adva.

A programokért tekintse meg a rendezvény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.