Bulvár

26 éves volt a tűzoltóautó-baleset áldozata

26 éves volt a tűzoltóautó-baleset áldozata

2012. július 6., péntek
26 éves volt a tűzoltóautó-baleset áldozata

A napokban töltötte volna be 27. életévét Ungi Péter tűzoltó törzsőrmester, aki a szerda délelőtti tűzoltóautó-balesetben életét vesztette - adta hírül a lánglovagok.hu internetes portál.

Ahogy portálunk

korábban megírta

, egy tűzoltóautó borult az árokba Ópusztaszer és Sándorfalva között, a csongrádi úton. A tűzoltók egy oltásról indultak vissza szegedi állomáshelyükre, amikor Ópusztaszer közelében egy balkanyarban az autó eddig tisztázatlan körülmények között kisodródott és felborult. Több sérültet is kórházba szállítottak a helyszínről, a szegedi

Ungi Péter

törzsőrmester életét azonban már nem tudták megmenteni. Ungi Péter 1985. július 11-én született Szegeden. 2005-ben érettségizett a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában, ahol építésztechnikusi végzettséget szerzett. 2001 óta aktív tagja volt a szegedi polgárőrségnek - írja a

lánglovagok.hu internetes portál.

2005 augusztusában kérte felvételét a Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósághoz. 2006. február 15-én kezdte meg beosztott tűzoltóként hivatásos szolgálati tevékenységét tűzoltó őrmesteri rendfokozattal. Még ebben az évben jeles eredménnyel megszerezte alapfokú szakképesítését. A szakmai ismereteken túl nyelvismeretét is folyamatosan fejlesztette, 2011 novemberében angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát tett. Elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, 2012. január 19-én rendészeti igazgatásszervezővé avatták. Szakmai ismerete átlag feletti volt, tevékenységére az alapos felkészültség és a lelkiismeretesség volt a jellemző. Káreseteknél kimagasló teljesítményt nyújtott, munkája példaértékű volt - hangsúlyozza a portál gyászjelentésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.