Közélet

Ritkábban jön nyáron az 1-es villamos

Ritkábban jön nyáron az 1-es villamos

2012. június 19., kedd
Ritkábban jön nyáron az 1-es villamos

Nyári menetrendre állt át a szegedi tömegközlekedés: drasztikus változásra nem kell ugyan számítani, néhány megállóban azonban egy kicsit tovább kell majd várnunk a buszokra, a trolikra és a villamosokra.

A nyári szünet kezdetével, a tanévzárással módosul a tömegközlekedés menetrendje Szegeden is. Brutális járatritkítást nem végzett a Szegedi Közlekedési Kft. és a Tisza Volán Zrt., néhány helyre azonban ritkábban érkeznek majd a buszok, trolik és villamosok. Átlagosan 5-10, helyenként 15 perccel kell majd többet ácsorognunk a megállókba. Óránként csak kétszer jön az egyes villamos reggel kilenc és délután három óra között: a Szeged Pláza - Széchenyi tér - Szegedi pályaudvar vonalon ezen intervallumban minden óra 22. és 52. percétől indul egy járat. A kettes villamos vonalán reggel 9 és délután egy óra között negyedóránként érkezik csak közlekedési eszköz, 20 órától pedig hat helyett csak három (15, 35, 55) járművet indítanak. A 3-as vonalán, Tarján és Vadaspark között utazók menetrendje nagyjából változatlan marad a nyáron is, egy-két perces csúszással közlekednek itt a járatok. Ugyanez igaz a 3F-es és 4-es vonalon haladó villamosokra is. A Trolibuszok a Vértó és a Lugas utca között, valamint a Makkosháza - Tarján útvonalon közlekednek ritkábban, negyedóránként, a járatokat a többi vonalon nem ritkították jelentősebben. A Tisza Volán június 16-tól életbe lépő, helyközi és távolsági vonalakat is érintő menetrend-módosításait az

alábbi link alatt

találja, a Szegedi Közlekedési Kft. menetrendjét pedig

ide kattintva

érheti el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.