Közélet

Neten is harcolnak a tolvajok ellen Újszegeden

Neten is harcolnak a tolvajok ellen Újszegeden

2012. június 28., csütörtök
Neten is harcolnak a tolvajok ellen Újszegeden

„Ne adjon esélyt a bűnözőknek!” – szórólapon és blogon is figyelmeztet Pocsai Blanka. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az Újszegedi Rendőrőrssel együttműködve hívja fel a lakosok figyelmét a trükkös lopásokra.

„Az utóbbi időben sajnálatos módon elszaporodtak Csongrád megye területén is a trükkös lopások, a trükkös módon elkövetett csalások. Ezen típusú bűncselekmények bizalmatlansággal, odafigyeléssel megelőzhetőek” – olvasható a Szegedi Rendőrkapitányság Újszegedi Rendőrőrsének közleményében, amit

Pocsai Blanka

önkormányzati képviselő

saját blogján is közzétett

. „Újszegeden tavaly volt egy szervezett és több lakást érintő betöréssorozat. A tetteseket lefülelte a rendőrség, s akkor is felhívták a figyelmet arra, hogy jobban oda kell figyelni nemcsak saját értékeinkre, hanem lakókörnyezetünkre is” – közölte. A politikus portálunknak elmondta, a városi rendőrkapitány részvételével idén is tartottak már lakossági fórumot, de nem elég elégszer elmondani, hogy figyeljenek egymásra a lakosok. „Egy újszegedi társasházból nemrég érkezett jelzés betörési kísérletről, ezért döntöttünk úgy a rendőrséggel, hogy érdemes felfrissíteni a korábbi években is már elmondottakat” – magyarázta. A rendőrőrs közleményét jövő hét végéig minden újszegedi társasházba eljuttatják. Érdemes lesz mindenkinek elolvasnia, hiszen a Szegedi Rendőrkapitányság Újszegedi Rendőrőrse összegyűjtötte azokat az új módszereket is, melyekkel eddig nem találkozhattak a lakosok. „Különféle szolgáltatásokra hivatkozva, vagy valamilyen árut (például tűzifát, edénykészletet, ágyneműgarnitúrát) kedvező áron eladásra kínálva igyekeznek a lakók bizalmába férkőzni. Előfordult, hogy idős emberektől unokára, családtagra hivatkozva csaltak ki pénzt, de újságpapírgyűjtés ürügyén is jutottak már be lakásokba” – tartalmazza a közlemény, melyben arra is felhívják a figyelmet, hogy ezek a bűncselekmények bizalmatlansággal, s odafigyeléssel bizony megelőzhetőek. Nyáron a besurranó tolvajok okozzák a legtöbb problémát, kihasználják a lakosság figyelmetlenségét, sokan ugyanis nem zárják be a kert- és garázskaput, nyitva hagyják az ablakot vagy az erkélyajtót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.