Bulvár

Nappal is próbálkoznak a határsértők

Nappal is próbálkoznak a határsértők

2012. június 10., vasárnap
Nappal is próbálkoznak a határsértők

16 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei szombaton néhány óra leforgása alatt. Közülük öten már nem először próbálkoztak - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A kora délutáni órákban az Újszentiván belterületét ellenőrző közös járőrpár hat férfira lett figyelmes, akiket intézkedés alá is vont. Mint kiderült, valamennyien afgán állampolgárok, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Előállításuk után kiderült, hogy közülük négyen már megpróbálkoztak tiltott módon a schengeni övezetbe jutni, ezért velük szemben őrizetbe vételük mellett büntetőeljárás indult. Társaikat hamarosan kitoloncolják Szerbiába. Az éjszakai órákban a stabil hőkamera jelezte, hogy Röszke külterületén, az ún. Bivaly-telepnél nagyobb csoport mozog. Az ügyelet azonnal a helyszínre irányította a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársait, akik 10 főt fogtak el. Valamennyien afgán állampolgárok voltak, akik nem sokkal korábban illegálisan lépték át a zöldhatárt. Egyikőjük már beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt, ezért ő a négy korábban elfogott társához hasonlóan bűnügyi őrizetbe került, míg kilencen kitoloncolásukra várnak - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.