Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: bajnokká avatta a Dunaharasztit, s negyedikként zárt a Volán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Fantasztikus idegenbeli sikerével a szegedi alakulat letaszította a trónról a 2011 szeptember eleje óta vezető FC Dabast. Egy hajrában szerzett gól révén a Dunaharaszti MTK az NB III Alföld csoport bajnoka, Faragóék negyedikek lettek.
Labdarúgó NB III Alföld csoport 30. forduló:

FC Dabas – Tisza Volán SC Szeged 0-2 (0-1). Dabas, 250 néző, vezette: Benyovszki Zoltán.
Dabas: Kövesfalvi – Buczkó, Bátki, Takács, Danyis, Bányai, Csendes, Nagy A. (Basa 77′), Körmöci (Volenszki 64′), Bozsik (Praszna 77′), Szűcs. Vezetőedző: Keresztúri András.
Szeged: Dongó – Pénzváltó, Farkas, Vida, Buzási, Kéri, Dargó, Szilágyi, Beretka (Grünvald 87′), Faragó, Rácz (Militár 84′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Faragó B. (18′), Kéri T. (53′)

Buchholcz Gábor: “A csapat nagyszerű tavaszi szereplésére tette föl a koronát ezzel a fantasztikus sikerrel. Zsúfolt lelátók előtt okos, taktikus, fegyelmezett és célratörő futballal fektettük két vállra a jó erőkből álló ellenfelet. A Tököl – KTE II. meccs kedvező alakulása miatt ez a győzelmünk ráadásul negyedik helyezést ért, aminek külön örülünk. Gratulálok az együttesnek az egész évi teljesítményéhez!”

Online közvetítésünk:

Az NB III Alföld csoport gyors végeredménye: 1. Dunaharaszti 64 pont, 2. Dabas 64 pont, 3. Gyula 53 pont, 4. Tisza Volán SC Szeged 51 pont, 5. Kecskemét II. 51 pont.

91. perc: Vége az összecsapásnak, a Tisza Volán SC Szeged fantasztikus teljesítményt nyújtva 2-0-ra verte idegenben a Dabast, így 51 ponttal zárta a bajnokságot. Mivel a Tököl 3-2-re felülmúlta a Kecskemét II.-t, a szegediek a negyedik helyre futottak be. A Dunaharaszti közben a hajrában szerzett góllal 1-0-ra verte a Makót, így megnyerte az aranyérmet az ugyancsak 64 ponttal záró Dabas előtt köszönhetően több győzelmének. (Keresztúri András együttese tavaly szeptember eleje, azaz a 3. forduló óta vezetett…) A harmadik helyet az 53 pontos Gyula csípte el.

88. perc: Militár ment el a bal szélen, pontos centerezését Faragó elhamarkodottan küldte kapura, Kövesfalvi ölében landolt a labda.

86. perc: A mindent egy lapra feltévő dabasiak Takács fejét keresik hosszú előreívelésekkel. Érkezett is egy bólintás a tizenegyespontról, Dongó a bal alsóból kapta ki.

84. perc: A rengeteget dolgozó és sokat kapó Rácz Dezsőt Militár Iván váltotta. Közel a hatalmas bravúrhoz a Volán!

77. perc: Rácz Dezsőt rúgták föl kegyetlenül, ismét ápolni kell szegény csatárt, ez nem az ő napja… Villant a sárga, elveszítették a fejüket a dabasiak!

76. perc: 7-8 méterre a szegedi kaputól az egyik hazai játékos eltörte a labdát, Dongó előrevetődve könnyedén védett.

75. perc: Szilágyi 20 méteres szabadrúgása másfél méterrel szállt el a kapu fölött.

73. perc: Folytatódik a szegedi nyomás: Beretka 18 méteres bombáját vetődve védte a dabasi portás.

72. perc: Három Volán-lehetőség szűk két percen belül! Előbb Szilágyi 22 méteres lövése alig kerülte el a jobb felsőt. Egy perccel később Faragó visszapasszát Kéri a bal kapufa mellé durrantotta. Nem sokkal ezután Rácz beadását Faragó fejelte kapura, Kövesfalvi elképesztően nagyot védett, a kipattanót pedig Beretka nem tudta bepofozni.

69. perc: Veszélyes hazai akció futott a jobb oldalon, Buczkó éles labdáját Farkas nagyszerű mozdulattal hárította szögletre.

65. perc: Kéri ugratta ki az előretörő Dargót, aki elgurított a kapus mellett, ám labdáját a gólvonal elől ki tudták vágni a dabasi védők.

64. perc: Körmöci 25 méteres szabadrúgása egy méterrel ment a szegedi kapu mellé.

63. perc: Beretka 20 méterről lőtt a balösszekötő helyéről, a kísérlet kipattant Kövesfalviról, de senki sem érkezett.

58. perc: Hatalmas erőket mozgósítanak a hazaiak, akik az utolsó pillanatban bukhatják el a már zsebben érzett aranyérmet, ha nyer a Dunaharaszti a Makó ellen. Dongónak előbb egy 20 méteres, erős lövést kellett hatástalanítania, majd egy kósza pörgetés csordult ki a szegedi kapufa külső éléről.

55. perc: Magas labdákkal próbálkoznak a hazaiak, de Dongó és a szegedi védelem rendkívül magabiztos.

53. perc: GÓÓÓL 0-2! Most már csak a Dunaharaszti botlásában bízhatnak a dabasiak, hiszen megduplázta előnyét a Szeged! Faragó 35 méteres keresztlabdája Kéri Tamást találta meg, aki tolt egyet rajta, majd Csikar-szögből valami elképesztően nagy gólt ragasztott a felsőbe!

50. perc: Faragót ütötték el 28 méterre a kaputól. Szilágyi erőteljes szabadrúgása a kaufa tövénél hagyta

48. perc: Ezúttal Beretka húzta meg a szélen, két kézzel lökték ki a pályáról, ám ismét elmaradt a bírói közbeavatkozás.

47. perc: Buzási nagyszerű beadása után Kéri készült lövésre a hosszún, ám lelopták a lábáról a zsugát. Formás kis vendégakciót láttunk4

46. perc: Szűcs László spiccel ért el egy beadást, Dongó fogta labdáját. Az első lehetőség tehát az éllovas előtt adódott a második félidőben.

SZÜNET

45+2. perc: Ebben a pillanatban véget ért az első felvonás. A hírek szerint egyébként a nagy rivális Dunaharaszti – mely három ponttal állt a Dabas mögött a forduló előtt – a szünetben odahaza 0-0-ra áll Makóval szemben, így továbbra is Keresztúri András együttese áll az első helyen. A végső döntés azonban csak 45 perc múlva születik meg!

43. perc: Rácz Dezsőt könyökkel durván leütötték, ápolni kellett, majd visszatért, s újra lekönyökölték. Csak ezúttal látott okot a közbeavatkozásra a spori, ám lapot ismét nem adott, pedig minimum egy sárga járt volna. Az utolsó perceket tíz emberrel kénytelen végigharcolni a Volán…

40. perc: Pénzváltó kapott forintos labdát a jobb oldalon, előretört, ám beadása azonban a kapu tetején landolt.

38. perc: Hazai akciónál a jobbról laposan visszagurított labdát Pénzváltó önfeláldozóan mentette a dabasiak elől. A fehér mezesek egyre idegesebben futnak az eredmény után.

36. perc: Kéri Tamás remek labdát kapott Rácztól, egyedül nyargalhatott, de nem lőtt, hanem a tizenhatos sarkától Faragó elé tálalt. Ő azonban elvétette a lehetőséget, mert mielőtt tüzelhetett volna, felpattant előtte a bogyó…

32. perc: Két szabadrúgást is elvégezhettek a hazaiak gyors egymásutánban, nehezen érthető, hogy miért…

29. perc: Lapos, éles bal oldali beadást Dongó ügyesen öklözött ki, majd balról következett az ismétlés, az ismét laposan érkező centerezést a szegedi portás bravúros, bátor vetődéssel csípte el a gólra éhes csatárok elől.

28. perc: 35 méteres hazai szabadrúgás után lesen hal el az akció, Szűcs László feledkezett lesen.

26. perc: Faragó kapott nagyszerű labdát, ám gondja akad az átvétellel, így a tizenhatos vonalánál tisztáztak előle.

24. perc: Harsány derültség a pályán: Rácz tört előre a jobb oldalon, kirúgták előle a labdát, ám a fehér mezesek jöhettek dobással. Még Keresztúri András, a dabasiak trénere is mosolygott a jeleneten.

21. perc: Óriási bajban a Dabas, így elúszhat a aranyérem! Szűcs László 24 méteres szabadrúgása szállt közben magasan fölé.

20. perc: Bal oldali dabasi beadást éles fejes követett, Dongó bravúrral mentett a bal alsónál.

18. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetnek a vendégek! Rácz Dezső kiválóan kényszerítőzött Faragó Bencével, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a kapu közepébe gurított. Ez ám a hideg zuhany a Dabasnak! Faragó pedig immár 23 találattal vezeti magabiztosan a mesterlövészek listáját!

16. perc: Beretka ugrott ki, ám téves ítélettel lesen állították meg.

14. perc: Élénk, változatos a mérkőzés, mindkét csapat támadó felfogásban igyekszik futballozni, mint ősszel, mikor színvonalas csatában végeztek 1-1-re a Felső Tisza parton. A hazai alakulat többször is taktikai faulttal állította meg a szegedi akciót. Most pedig Szilágyi Norbert szögletét figyelhettük, Faragó Bence, a csoport 22 gólos gólkirályjelöltje másfél méterrel perdített a rövid sarok mellé.

8. perc: Kiegyenlített küzdelem az első percekben, keresik a fogást egymáson a felek. A vendéglátók bizonyosan nem fognak nekiesni a Buchholcz-gárdának, hiszen az utóbbi két meccsük csalódást keltő döntetlenje után egy újabb iksz ma aranyat érne! Közben lehetünk már vagy 250-en.

5. perc: Dabasi szabadrúgás következett, Takács Kornél lépett ki a védők mögül a beívelésre, gyengécske fejesét Dongó Dénes biztos kézzel fogta.

4. perc: Az első veszélyes akciót a Szeged vezette. Kéri Tamás lefutott a jobb oldalon, a tizenhatos sarkáig ért, a beadás előtt szabálytalankodtak vele szemben, a partjelző intézésre azonban a játékvezető a hazaiak javára ítélt…

1. perc: A kezdésre csaknem százan gyűltek össze, a dabasi ultratábor ötfős, ám annál lelkesebb és hangosabb. A hazaiak térfelet választottak, így az első félidőben Dongó véd majd nappal szemben. A szegediek hozták játékba a labdát.

16.45: A hatalmas hőséget Dabason kis szellő enyhíti, aminek igencsak örülnek a labdarúgók. Egyelőre elég kevés a néző, lehetünk úgy 50-en, pedig bajnokavatásra készül a település. A hazaiak fehér felsőben, piros nadrágban és fehér sportszárban lépnek majd pályára, a szegediek a hagyományos kék-fekete szerelést viselik.

16.40: Szegedi oldalon a mai napon többekre is vonatkozhat adott esetben a három félidős szabály, tekintve, hogy vasárnap kora délután a SZEOL-Tisza Volán SC – REAC U19-es párharcban Farkas Márk, Kéri Tamás, Kormányos Kolos, Mucsi Máté és Grünvald Attila is szerepet kaphat (2-1-es előnnyel indul a Szeged a derbinek, melynek továbbjutója a Diósgyőrrel mérkőzhet az I. osztályba való feljutásért). Az “ötök” közül Farkas és Kéri került most a kezdőbe, kérdés, hogy a szünetben majd lehívja-e őket a pályáról Buchholcz mester. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen fontos mérkőzés kezdődik húsz perc múlva.

16.30: Köszöntjük a Kedves Olvasókat a Tisza Volán SC Szeged zárómérkőzéséről. A kék-feketék hamarosan kezdenek Dabason. Nem kis tétje van a derbinek, hiszen amennyiben a mieink diadalmaskodnak, besegíthetnek a Dunaharasztinak, s elüthetik az áhított aranyéremtől a mai ellenfelet. Hamarosan kezdünk!

A találkozó elé:

Az NB III Alföld csoportban is a záró játéknapra maradt a bajnokavatás! Az FC Dabas gárdája – mely a 3. fordulóban vágott az élre – 64 ponttal vezeti a tabellát a 61 pontos Dunaharaszti előtt. Amennyiben Keresztúri András együttese legalább egy döntetlent elér a Tisza Volán SC Szeged ellen, akkor megszerzi a hőn áhított aranyérmet, s kivívja az NB II-es tagságot. Ha viszont a jelenleg az ötödik helyen álló szegediek folytatják remek dabasi sorozatukat, s elcsenik a pontokat a Pest megyei ékszerdobozból, akkor a jelenleg második helyen álló gárda a Makó legyőzésével az utolsó pillanatban előzhet, s elcsenheti a legfényesebb medáliát.

A mieink számára nemcsak a sportemberhez méltó küzdelem és hozzáállás a cél, hiszen ha nyernek, valamint a Kecskemét II. alulmaradna a Tököl otthonában, akkor bizony összejöhet még a negyedik pozíció is. Ezért hajtanak Dabason Beretka Péterék!

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál