Sport

Megyei foci: bajnoki feltöltésekkor az alacsonyabb osztályúaké az előny

Megyei foci: bajnoki feltöltésekkor az alacsonyabb osztályúaké az előny

2012. június 23., szombat
Megyei foci: bajnoki feltöltésekkor az alacsonyabb osztályúaké az előny

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója ismertette portálunkkal a versenyszabályzat rendelkezéseit: ha egy bajnokságba valaki nem nevez, helyére előbb az alacsonyabb osztályban a feljutók mögött végzett együttest, majd a legjobb kiesőt kell felkérni.

A Csongrád megyei futballbajnokságok még csak egy hete fejeződtek be hatalmas izgalmak közepette, ugyanakkor máris megkezdődtek a 2012/13-as szezon előkészületei. A megyei pontvadászatokba július 6-áig kell nevezniük a csapatoknak. A SZEGEDma.hu szerkesztőségéhez számtalan olyan hír jutott el, hogy elképzelhető: nem minden indulási jogot szerzett együttes vállalja majd a megye I-es, illetve a megye II-es szereplést (augusztustól mindkét osztály 16 résztvevővel startol). Megkérdeztük az MLSZ Csongrád megyei igazgatóját,

Nógrádi Tibort

, mi a helyzet ebben az esetben, melyek a bajnokságok feltöltésének jelenleg érvényes szabályai. "Hivatalosan arról tudom tájékoztatni az olvasókat, hogy a nevezések beérkezésének végső határideje július 6-án (péntek) déli 12 óra. Kósza pletykákról természetesen magam is tudok, ám ezekkel egészen a nevezési határidő lezárultáig nem tudok foglalkozni. Amennyiben valakik nem élnének a pályán kivívott nevezési jogukkal, a feltöltésről a fellebbviteli bizottságunk fog dönteni. Az eljárás szabályáról pedig az MLSZ-nek a 2012/13-as bajnokságokról szóló versenyszabályzata egyértelműen rendelkezik. Eszerint bármelyik bajnokság esetében először az alacsonyabb osztályban a legjobb nem feljutó helyen végzett gárdát kell felkérnie a szövetségnek, majd a legjobb kiesőt és így tovább" - tájékoztatott a sportvezető. A Csongrád megyei I. osztályra lefordítva tehát például mindez adott esetben úgy néz ki, hogy amennyiben valaki nem nevez, azaz megüresedik egy hely, akkor először a megye II-ben harmadikként végzett FK 1899 Szegedet, majd a legjobb megye I-es kiesőt, utána a megye II-ben negyedik Szőreget, azt követően a második legjobb kiesőt fogják felkérni? - kérdeztük az igazgatótól. Nógrádi Tibor megerősítette: valóban ez a helyzet. A versenyszabályzatban foglaltak pedig természetesen a megye II-re is érvényesek, tehát ha ott fordulna elő hasonló eset, akkor először a megye III-ban harmadik Rosmarin Kft. Mártélyt kellene felkérniük az üres hely betöltésére, aztán a legjobb kiesőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.