Sport

Labdarúgás: a Tisza Dokkon búcsúztatta az évet a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: a Tisza Dokkon búcsúztatta az évet a Volán + FOTÓK

2012. június 23., szombat
Labdarúgás: a Tisza Dokkon búcsúztatta az évet a Volán + FOTÓK

A Tisza Volán SC Szeged NB III-as együttesének záróvacsoráján elhangzott: a társaság megérett arra, hogy a következő bajnokságban kijöjjön belőle a régen várt csodálatos eredmény.

Kellemes környezetben tartotta évzáróját pénteken este a Tisza Volán SC Szeged NB III-as felnőttcsapata, tulajdonképpen a kék-feketék "avatták fel" a város új úszóházát, a Tisza Dokkot. A szórakozóhellyel egyébként hosszú távú együttműködés kialakítását tervezi az sportegyesület. A jó hangulatú esten a játékosok mellett megjelent

Szeri István

, a Tisza Volán Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Tisza Volán SC elnöke,

Kővári Árpád

, a klub ügyvezető elnöke,

Halkó Pál

, a labdarúgó-szakosztály vezetője,

Buchholcz Gábor

vezetőedző,

Bánóczki Sándor

technikai vezető, valamint

Magosi József

masszőr és

Bagdi Ferenc

kapusedző is. Halkó Pál egyesével köszönte meg a futballistáknak az elmúlt szezonban mutatott teljesítményt, s mindenkinél a pozitívumokat igyekezett kiemelni. Külön gratulált a 23 találattal gólkirályi címet szerzett

Faragó Bencének.

Elismerősen szólt a gárda "dicsőséges tavaszi hadjáratáról", melynek során 32 pontot zsebeltek be, s így végül 51 pontjukkal a negyedik helyre értek oda. Mint mondta, ha ősszel is hasonlóképpen produkáltak volna, akkor most talán bajnoki címnek örülhetnénk (a Dunaharaszti és a Dabas 64-64 ponttal végzett az első, illetve a második helyen az Alföld csoportban). Az őszi gyengébb szereplésben véleménye szerint a gyengébb helyzetkihasználás, a védekezésben elkövetett egyéni hibák, valamint a csapatot ért játékvezetői méltatlanságok játszottak közre. Tavaszra ugyanakkor már egyértelműen látni lehetett, hogy a labdarúgók rengeteget fejlődtek, mentálisan sokat erősödtek, megvolt a kellő önbizalmuk, illetve társaikban is hittek a pályán kívül és belül. Az egész idényt nagyszerűen foglalta össze az utolsó fordulóban Dabason aratott 2-0-s diadal, az ott mutatott célratörő, magabiztos, helyenként látványos futball. A szakosztályvezető úgy fogalmazott, beértek a játékosok, ami nagyszerű alap a sikeres folytatáshoz, s ezzel a lendülettel kell nekivágni augusztusban a következő sorozatnak.

A vezetőedző szintén megköszönte tanítványainak a becsületes munkát, valamint a vezetőségnek, hogy nemcsak nyugodt feltételeket teremtettek, de komoly előrelépést sikerült elérniük a csapat körüli környezetben. Buchholcz Gábor egyetértett Halkó Pál szezonértékelésével, az őszi visszafogottabb teljesítmény kapcsán tett még hozzá egy szempontot, mégpedig azt, hogy példátlan sérülés- és betegséghullám sújtotta a Volánt. Ezért is tartja fontosnak, hogy felkészült masszőrrel sikerült azt követően erősíteniük, s ennek, valamint a Buzási Péter másodedző által vezényelt rengeteg sztreccsingnek köszönhetően jóval kevesebb az izomsérülés, mint előtte. Kővári Árpád kiemelte: a csapat és a helyzet minden kétséget kizárólag megérett arra, hogy régóta várt pompás eredményt érjen el a következő bajnokságban. Az ügyvezető elnök szerint fényes jövő áll a még mindig nagyon fiatal társaság előtt. Szeri István is arról beszélt, hogy nagyon büszke az alakulatra, mely méltó hordozója a közlekedési társaság nevének logójának. Üzleti tárgyalásai során számtalan gratulációt kap a labdarúgók eredményei miatt, ezért is tölti el örömmel, hogy biztosítani tudja a működéshez szükséges feltételek jelentős részét. Ígérete szerint ez a jövőben is így lesz, sőt, bízik benne, hogy tovább sikerül erősíteni pozícióikat. A vezetői beszédek ízletes vacsora követte, majd a csapat közösen tekintette meg a Németország - Görögország Eb-negyeddöntőt. Rövid pihenőt követően július elején indulhat majd a felkészülés!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.