Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kézilabda: a horvát válogatott Alen Blazevic két évig a Picknél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata kétéves szerződést kötött a horvát válogatott Alen Blazeviccsel. A 2 méter magas védekezőspecialista a spanyol bajnokságban 14. helyen végző AD Ciudad de Guadalajara együtteséből érkezik a kétszeres magyar bajnokhoz.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata újabb játékost igazolt, a magyar válogatott Balogh Zsolt és a szerb válogatott Marinko Kekezovic után a horvát válogatott Alen Blazeviccsel kötött szerződést. A megállapodás két évre szól – olvasható a klub honlapján.

“A bajnokság befejezése után került képbe a 2 méter magas, 100 kilogramm súlyú Alen Blazevic, ekkor kezdtük meg vele a tárgyalást. Hétfőn orvosi vizsgálaton vett részt Szabó István csapatorvosnál, aki mindent rendben talált, így kétéves szerződést írtunk alá délután a védekezőspecialista játékossal, aki úgy gondoljuk, hogy nagy erősítése lesz a Pick Szegednek. Blazevic fiatal, számra is nagy kihívás a patinás szegedi csapatban szerepelni – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

A horvát védő számára nem lesz ismeretlen az újszegedi sportcsarnok, a 2007-2008-as Bajnokok Ligája szezonban pályára lépett a Pick Szeged ellen a Bajnokok Ligájában a Gorenje Velenje játékosaként. Az idegenbeli meccsen (ezt parádés játékkal 29–17-re nyerte a Pick) egy gólt szerzett, Szegeden (30–23 lett a Picknek) pedig kétszer zörgette meg a hazai hálót.

“Amikor megkeresett a Pick Szeged, akkor nem sokat gondolkodtam az ajánlaton. Tudtam, hogy egy Bajnokok Ligájában induló csapat hív, nagy múltú klub szeretné, ha őket erősíteném. Nasicében születtem, 9 évesen kezdtem el a helyi csapatban kézilabdázni, bár próbálkoztam a futballal is, ám mivel elég magasra nőttem, maradtam a kézilabda mellett. Ha foci, akkor Dinamo Zagreb drukker vagyok, és minden idők legjobb horvát sportolójának Zvonir Bobant tartom. Emlékszem a Pick elleni BL-meccsekre, a fantasztikus szegedi közönségre. Remek csapattal találkoztam, akkor a Velenje színeiben szerepeltem az újszegedi sportcsarnokban. Honfitársammal, Antonio Pribaniccsal már beszéltem, csupa-csupa jót mesélt a Pick Szegedről, a városról. Ismerem Rajko Prodanovicot is, és azt is tudom, hogy több magyar válogatott szerepel a Pickben. Elsőként Zubai Szabolcs neve ugrik be, őt remek beállósnak tartom, de a többiek is kiváló játékosok” – nyilatkozta a Pick honlapjának Alen Blazevic, aki 15-ször szerepelt a horvát válogatottban, jelenleg is tagja a bő keretnek, jóllehet az utolsó rostán mindig kikerül. A 26 éves horvát kézilabdázó elmondása szerint Spanyolországban főként védekezésben fejlődött, sajnálatára az edzője támadásban nem szerepeltette túl sokat, de így is 60 gólig jutott. “Nagy kihívás lesz a Pick Szegedben játszani, újból a BL-szerepelhetek, nagyon várom már a kezdést, a július 18. első edzést” – tette hozzá a bal hátsó védő.

“A tavalyi terhelésből kiindulóan, távoli dobózónából Alen Blazevic komoly veszélyt jelenthet a meccseken. Sok találkozónk van egy idényen belül, a belső védekezésben maximumot tudja adni, remek fizikai adottságokkal rendelkezik. Nagy szükségünk van rá. Fontos lehet, hogy beállóval milyen kapcsolatot tud kialakítani, szerencsére a délszláv iskola egyik legnagyobb erénye ez. Rutinos, nemzetközileg is tapasztalt játékos, komoly repertoárral, és még mindig nagyon fiatal. Az új játékos beépítése hosszabb folyamat, fokozatosan kapja majd a terhelést” – nyilatkozta Skaliczki László vezetőedző a weboldalon. “Ismertem Blazevicset, s amikor kiderült, hogy tárgyalásba kezdünk a menedzserével, akkor számos videót megnéztem róla. Fogékony mindenre, fiatal, és érződik rajta, hogy nagy kihívás számára, hogy újból ‘király’ ligában szerepelhet. Jó lehetőség erre a BL, hogy fejlődjön nemzetközi színtéren” – tette hozzá a tréner, megjegyezve, a legfontosabb feladat az lesz, hogy a horvát kézis támadójátékban azt a gólveszélyt, ami alkatából eleve adódik, meg is lehessen valósítani. “A legfontosabb viszont, komplett játékos került hozzánk” – zárta értékelését a Pick Szeged mesteredzője

Sport

NB III.: a Szegedi VSE és a HFC is a Közép csoportba került

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A harmadosztály új idénye augusztus másodikán rajtol majd.

Tovább olvasom

Sport

Rangos listára került Mikler Roland és Bánhidi Bence

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar sport legértékesebb sportolóiról készített listát a Forbes magazin.

Tovább olvasom

Hírzóna

Horrorbaleset történt egy magyar bringaversenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ötven(!) bringás bukott.

Tovább olvasom

Aktuál