Közélet

Jobbik: "ordító" kettős mérce az igazságszolgáltatásban

Jobbik: "ordító" kettős mérce az igazságszolgáltatásban

2012. június 18., hétfő
Jobbik: "ordító" kettős mérce az igazságszolgáltatásban

A Jobbik szerint "ordító" az a kettős mérce, amelyet az igazságszolgáltatásban alkalmaznak a holokauszt-tagadás és a kommunista rendszer bűneinek tagadásának elbírálásakor. Erről Szilágyi György beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus felidézte azt a törvényszakaszt, amely szerint "az a személy, aki nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más emberiség elleni bűncselekmények tényét tagadja, az bűncselekményt követ el". Vagyis a Jobbik szerint ez az egy szakasz vonatkozik a holokauszt-tagadásra és a kommunista bűnök tagadására is. A gyakorlat ugyanakkor nem ezt mutatja - mondta

Szilágyi György

. Ismertette: egy 2011-ben elkövetett holokauszt-tagadás miatt a napokban egy év hat hónap börtönre ítéltek egy férfit, akinek mellékbüntetésként évente el kell látogatnia a holokauszt emlékközpontba és beszámolót kell írnia a látogatásáról. A jobbikos politikus hangsúlyozta: a hatóságok kizárólag a holokauszt-tagadás visszaszorítása érdekében alkalmaznak ilyen szigort. erre jó példa

Biszku Béla

ügye, amely 2010 óta húzódik, jelenleg az Alkotmánybíróság (AB) előtt van, amely azonban másfél éve nem nyilvánult meg. A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt és azon belül Navracsics Tibor igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja felül az ítélkezési gyakorlatot és szüntesse meg az "ordító kettős mércét" az igazságszolgáltatásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.