Egyetem

Hoffmann: módosítják a köznevelési törvényt

Hoffmann: módosítják a köznevelési törvényt

2012. június 8., péntek
Hoffmann: módosítják a köznevelési törvényt

Egy-két ponton várhatóan módosítani kell az új köznevelési törvényt - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az MR-1 Kossuth rádió Ütköző című műsorában pénteken. Hiller István korábbi szocialista oktatási miniszter szerint nem jó a törvény, és ezt a kormány is belátta.

Hoffmann Rózsa

azt mondta, hogy "szándékosan kerettörvényt alkottak," amelyet most töltenek meg tartalommal. Elmondta: egy iskolafenntartó központ létrehozásán dolgoznak, csak a hatósági feladatok maradnak a kormányhivataloknál. Szólt arról is, hogy jobban járnak a pedagógusok az életpályamodellel: átlagosan 50-60 százalékkal nőhetnek a keresetek, és mindenkinek emelkedik a bére.

Hiller István

szerint erre legalább 280-300 milliárd forint kell, ami több, mint az idei költségvetési tartalék, és azt kérdezte: egyeztetett-e az államtitkár erről a gazdasági miniszterrel. Hiller István a tervezett központra reagálva azt mondta: ez orwelli terv.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.