Közélet

Hamburgerezőbe tért be a városnéző kisvonat + FOTÓK

Hamburgerezőbe tért be a városnéző kisvonat + FOTÓK

2012. június 19., kedd
Hamburgerezőbe tért be a városnéző kisvonat + FOTÓK

Városnéző körutat tettek a Makray Fejlesztő Iskola fogyatékkal élő tanulói a Szeged utcáit járó kisvonat fedélzetén. A gyerekeket a Makkosházi körúton lévő Burger Kingben egy sajtburgerrel is megvendégelték.

Nem mindennapi jármű parkolt le a Burger King Makkosházi körúti hamburgerezőjébe. A nemrég újraindított

városnéző kisvonat

kanyarodott be a Makray Fejlesztő Iskola fogyatékkal élő tanulóival a fedélzetén, akiket körútjuk egy állomásaként sajtburgerrel kínált meg a gyorsétterem. "A kisvasút ingyen körbevitt minket a városba, meglepetésként pedig egy sajtburgert is kaptunk. Ebben a szép időben jól esett a kinti program, a hamburgerezés pedig csak megkoronázta mindezt" - mondta a vonaton utazó

Major Szilvia

gyógypedagógiai asszisztens. Az Altorjay Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézménye és Makray Fejlesztő Iskolából 35-en utazták körbe a várost, az asszisztens szerint nyáron több kültéri programot, kirándulást is terveznek: sokszor ellátogatnak a vadasparkba is. A forróságon némiképp enyhített a szél, de mindenki láthatóan jól érezte magát a vonaton.

Székely Róbert

, a kisvasutat üzemeltető cég ügyvezetője egyből rábólintott az iskola kérésére. Mint mondta, örömmel tölti el őket, hogy hozzájárulhattak ehhez a vidám naphoz. "Bármikor partnerek vagyunk a későbbiekben is ilyesfajta együttműködésben, örülünk, hogy tudtunk segíteni. A vonat akadálymentesített, így a mozgássérültek is kényelmesen tudnak utazni rajta" - emelte ki az ügyvezető. Mint mondta, a kisvasút nagy siker a turisták és a városiak körében is, szinte az összes óvodát körbevonatoztatták az iskola végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.