Felvirágzik Szőreg – rózsafesztivál három napon át

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pörköltfőző versennyel és élő Fásy-mulatóval, illetve Irigy Hónaljmirigy-koncerttel invitálja az érdeklődőket a 14. Szőregi Rózsaünnep június 22-24-ig.

A háromnapos rózsaünnep a Tisza-Maros szög településeinek közös rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés kilencven százaléka e térségből származik, a rózsatövek többsége külföldön talál vevőre. Szőregen és környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, ami mintegy kétszázötven családnak jelent megélhetést.

A szőregi rózsa hungarikum, melynek tiszteletére szervezik meg minden évben hagyományosan a Szőregi Rózsaünnepet. A fesztivál június 22-én, pénteken kezdődik 15 órakor, és vasárnap reggel, az ünnepi szentmisével zárul. A megnyitó napján koncertezik majd Roy és Ádám, Korda György és Balázs Klári, valamint az Irigy Hónaljmirigy is. A látványos karneváli felvonulás 23-án, szombaton a sportpályáról indul 17.30-kor, az este tűzijátékkal és utcabállal zárul. Idén először pörköltfőző verseny színesíti a fesztivált, és a helyszínen rögzítik a Fásy-mulató felvételeit is. A részletes programokat a képünkre kattintva olvashatják.

A rendezvényről részletesebben IDE, valamint IDE kattintva olvashat.

Előző sztori

Az LMP népszavazási kezdeményezéséről dönt a Ház

Következő sztori

Evezés: a Maty-éren készül Londonra a Hirling, Varga páros