Felvételit hirdet a roma szakkollégium

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (SzKRSz) hallgatói felvételt hirdet a 2012/2013. tanévre szegedi felsőoktatási intézmények bármely szakára jelentkező, vagy már ott tanuló diákok számára.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által alapított és fenntartott intézménybe azokat a diákokat várják, akik a felsőoktatási tanulmányaik magas szintű elvégzése mellett azonosulni tudnak a szakollégium keresztény értékrendjével, vállalják a cigány és magyar identitásra egyként építő tanulmányi, kulturális és közösségi programokat, és a közös diákéletet roma társaikkal.

Céljuk a közéleti feladatvállalás iránt elkötelezett, aktív társadalmi párbeszédet folytató, sikeres értelmiségiek kinevelése, akik a szakmai kiválóságot ötvözik a társadalmi és szociális kérdések iránti érzékenységgel, a roma közösségek erősítésének társadalmi szolgálatával.

Elhelyezés:

Az SZKRSZ 2012. őszi félévtől kezdi meg működését a 6725 Szeged, Indóház tér 1. szám alatt. A hallgatókat felújított kétágyas szobákban helyezzük el.

Ösztöndíjak és kollégiumi díjak:

A szakkollégiumi ösztöndíj nagysága a tanulmányi előmeneteltől, a szociális rászorultságtól és a közösség érdekében végzett munkától függ. A kollégisták ezen felül más forrásból is kaphatnak ösztöndíjat.
A kollégiumi díj 12.000 Ft havonta, amely a kollégiumi ösztöndíjból fedezhető. A kollégiumi képzés költségeit a szakkollégium fenntartója fedezi.

A felvételi:

A felvétel két körben zajlik. Az első körben a beküldött dokumentumokat értékeli a szakkollégium felvételi bizottsága. A második körben a pályázati kiírásnak megfelelt fiatalok részt vesznek egy rövid, szóbeli meghallgatáson. Ezután alakul ki a felvételt elnyert hallgatók listája.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

1. fényképes önéletrajz
2. kitöltött jelentkezési lap
3. felsőoktatási tanulmányaikat most kezdőktől érettségi bizonyítványuk és felsőoktatási felvételi értesítésük másolata, a felsőoktatásban jelenleg már tanulóktól (magasabb évfolyamosoktól) a legutolsó aktív félév indexmásolata vagy ETR kivonata
4. aláírt motivációs levél
5. csatolható valamely roma civil szervezet ajánlása (ez nem kötelező)
A jelentkezéseket kérjük eljutatni postai úton, ill. az épület nyitvatartási idejében személyesen a 6720 Szeged, Dóm tér 6. címre.

Jelentkezési lap és további információ: www.szkrsz.hu
Jelentkezési határidő: folyamatos a létszámkeret erejéig.
További tájékoztatás: a info@szkrsz.hu e-mail címre írt levélben kérhető

További részletekért tekintse meg a plakátot!

Előző sztori

Labdarúgás: ismét gólképtelen volt a HFC

Következő sztori

Szakszemmel 10. nap: Portugália – Hollandia