Dzsúdó: domaszéki bronz a korosztályos Eb-ről

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hét végén rendezték meg a montenegrói Barban a korosztályos cselgáncs Európa-bajnokságot, ahol a domaszéki Balázs Nikoletta bronzérmet szerzett.

A versenyen 39 ország 489 versenyzője vett részt, melyből a magyar válogatott 26 versenyzővel, köztük 2 domaszéki fiatallal indult. A lányok között Balázs Nikoletta 57 kg-ban küzdött az érmekért, míg a fiúk között Mihalovits Botond Tamás 66 kg-ban.

A hosszú felkészülést hátráltatta Mihalovits gyógyuló, tavaly “szerzett” sérülése, ennek ellenére remek hangulatban, felkészülten utaztak a Domaszéki Judo Ifjúsági és Sportegyesület versenyzői az Európa-bajnokságra.

Az első akadályt mindketten könnyedén vették, majd következett a második kör ahol Mihalovits kikapott brit vetélytársától, így kiesett a további küzdelmekből. Balázs Nikoletta azonban a második körön is túljutott, a harmadik körben horvát ellenfele állította meg. Ennek következtében Szabó Miklós és Koszó Tibor tanítványa a vigaszágon folytathatta a versenyt, ahol további két küzdelem várt rá, melyeket megnyert, így az előkelő harmadik helyen végzett

A magyar csapat mérlege végül négy bronzérem, egy ötödik és két hetedik hely lett.

Előző sztori

Fokozottan ellenőrzik a taxisokat nyáron a hatóságok + FOTÓK

Következő sztori

Szlovák embercsempészeket ítéltek el Szegeden (FRISSÍTVE)