/

Domaszékről érkezett, Szegeden támadott a szalmonella

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szalmonellafertőzést kapott 17 gyerek és több felnőtt Szegeden az egyik iskolába szervezett táborban, mindannyian ugyanabból a kifőzdéből szerezték be ebédjüket – számolt be az ügyről MTV Híradója.

Csaknem harmincan, köztük tizenhét gyerek fertőződött meg, közülük heten kórházba is kerültek. Többen a Madách Imre Általános Iskolába szervezett táborban lettek rosszul, mindannyian ugyanabból a kifőzdéből rendeltek ebédet. A szakemberek azt vizsgálják, hogy ki hibázhatott, de a kifőzde továbbra is üzemelhet.

Az egyik szülő úgy nyilatkozott a köztévének, hogy amint hazajött a hétéves gyermekük a táborból, negyvenfokos láza lett, hányt és ment a hasa, ezután vitték be a kórházba, ahol infúzióra kötötték, és több napig benntartották. Az ételt Domaszékről rendelték, a kifőzde lezárt dobozokban szállította a helyszínre az ebédet. A híradóban egy házaspár női tagja is nyilatkozott, elmondva, hogy kollégáival a múlt héten kedden rendeltek a kifőzdéből, mindannyian rosszul lettek, hároméves lányuk csütörtökön kórházba került. A népegészségügyi intézet elsődleges vizsgálata szerint szalmonellafertőzés okozta a megbetegedést.

„Szegeden – most már mondhatom – több helyen hasmenéses betegségeket észleltek. Ezeknek a hátterében a hétfő reggeli laboratóriumi eredmények alapján szalmonella kórokozó tenyésztett ki” – nyilatkozta az MTV Híradójának Kovács Ferenc, a Szegedi-Kisteleki-Mórahalom Kistérségi Népegészségügyi Intézet vezetője. A kifőzdét a vizsgálatok idejére nem zárták be, a tulajdonos az eredmények megérkezéséig nem kívánt nyilatkozni.

(Forrás: MTV Híradó)

Előző sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Maróti Csanád

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: újra legyőzte a kínaiakat a a Merész-csapat

Legutóbbi hasonló cikkek