Közélet

Domaszékről érkezett, Szegeden támadott a szalmonella

Domaszékről érkezett, Szegeden támadott a szalmonella

2012. június 26., kedd
Domaszékről érkezett, Szegeden támadott a szalmonella

Szalmonellafertőzést kapott 17 gyerek és több felnőtt Szegeden az egyik iskolába szervezett táborban, mindannyian ugyanabból a kifőzdéből szerezték be ebédjüket – számolt be az ügyről MTV Híradója.

Csaknem harmincan, köztük tizenhét gyerek fertőződött meg, közülük heten kórházba is kerültek. Többen a Madách Imre Általános Iskolába szervezett táborban lettek rosszul, mindannyian ugyanabból a kifőzdéből rendeltek ebédet. A szakemberek azt vizsgálják, hogy ki hibázhatott, de a kifőzde továbbra is üzemelhet. Az egyik szülő úgy nyilatkozott a köztévének, hogy amint hazajött a hétéves gyermekük a táborból, negyvenfokos láza lett, hányt és ment a hasa, ezután vitték be a kórházba, ahol infúzióra kötötték, és több napig benntartották. Az ételt Domaszékről rendelték, a kifőzde lezárt dobozokban szállította a helyszínre az ebédet. A híradóban egy házaspár női tagja is nyilatkozott, elmondva, hogy kollégáival a múlt héten kedden rendeltek a kifőzdéből, mindannyian rosszul lettek, hároméves lányuk csütörtökön kórházba került. A népegészségügyi intézet elsődleges vizsgálata szerint szalmonellafertőzés okozta a megbetegedést. „Szegeden – most már mondhatom – több helyen hasmenéses betegségeket észleltek. Ezeknek a hátterében a hétfő reggeli laboratóriumi eredmények alapján szalmonella kórokozó tenyésztett ki” – nyilatkozta az MTV Híradójának

Kovács Ferenc

, a Szegedi-Kisteleki-Mórahalom Kistérségi Népegészségügyi Intézet vezetője. A kifőzdét a vizsgálatok idejére nem zárták be, a tulajdonos az eredmények megérkezéséig nem kívánt nyilatkozni. (Forrás:

MTV Híradó

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.