Közélet

Az ügyészség vizsgálja a Cozma-ügyben hozott ítéletet

Az ügyészség vizsgálja a Cozma-ügyben hozott ítéletet

2012. június 2., szombat
Az ügyészség vizsgálja a Cozma-ügyben hozott ítéletet

A Legfőbb Ügyészség megvizsgálja, van-e törvényes lehetőség a Cozma-gyilkosság ügyében hozott jogerős ítélet felülvizsgálatára - írta a Népszabadság szombaton, ügyészségi forrásra hivatkozva.

A Győri Ítélőtábla pénteken hozta nyilvánosságra a másodfokú ítélet szövegét, amelyben jelentősen enyhítette a

Marian Cozma

meggyilkolásáért, és két társa súlyos megsebesítéséért első fokon kirótt büntetéseket. A lap szerint az ügyészség nem az enyhítés kiváltotta közfelháborodásnak engedve veszi górcső alá az ítéletet, hanem azért, mert az minden tekintetben ellentétes az első fokon meghozott döntéssel lényegében egyetértő ügyészi indítvánnyal. A Népszabadság forrásai úgy fogalmaztak: az ügyészség részletesen elemzi majd az írásba foglalt ítéletet, valamint indoklásának minden szavát, és ha lehetőséget lát a felülvizsgálatra, azonnal indítványozza azt a Kúriának. A legfőbb bírói fórumnak a felülvizsgálati eljárás keretében lehetősége lesz az ítélet rendelkező részének megváltoztatására, vagyis ha elfogadja az ügyészi indítványban foglaltakat, akár súlyosbíthatja is az elkövetőkre kirótt büntetéseket - írta a Népszabadság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.