A román miniszterelnök nem hagyja magát provokálni

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Victor Ponta román miniszterelnök szerint Romániának meg kell mutatnia Magyarországnak, hogy “okosabb és racionálisabb”, s nem hagyja magát provokálni – tudatta maga a kormányfő Bukarestben.

A román kormány szerdai ülésének kezdetén – amikor még újságírók is bent lehettek a teremben – Ponta Kövér László magyar házelnök erdélyi látogatásáról úgy vélekedett, hogy annak “hosszú távú célja van”. Megköszönte a belügy- és külügyminiszternek azt, ahogyan viszonyultak Kövér “provokáló és felelőtlen” magatartásához, és arra kérte őket, hogy továbbra is “határozott álláspontot” képviseljenek a magyar házelnökkel szemben.

“Meg kell mutatnunk, hogy racionálisabbak és okosabbak vagyunk, nem hagyjuk magunkat provokálni, de nem is feszítjük túl a húrt. Az ilyen provokációknak hosszú távú céljuk van, nekünk pedig védenünk kell nemzeti érdekeinket, önazonosságunkat” – mondta Ponta. Kövér László kedden érkezett Erdélybe, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) tiszteletbeli elnökeként részt vegyen az erdélyi párt kampánykörútján. A látogatás előtt a román parlament házelnökei arra kérték, hogy halassza el vizitjét a vasárnapi romániai helyhatósági választás utáni időre. Kövér László azt mondta: látogatását jól megfontolta, és mivel jogi akadályát nem látta annak, hogy magánemberként ellátogasson egy EU-tagállamba, eljött segíteni az MPP választási kampányát, akárcsak négy évvel ezelőtt.

Ugyancsak Erdélyben tartózkodik Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, akit egy másik magyar párt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) védnöke, Tőkés László hívott meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: Molnár inkább a társadalombiztosítási jogot tanulmányozza

Következő sztori

Pedagógusait köszöntötte Szeged + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek