Közélet

A DK is begyűjti a konzultációs kérdőíveket, s menetet szervez a kirekesztés ellen + FOTÓK

A DK is begyűjti a konzultációs kérdőíveket, s menetet szervez a kirekesztés ellen + FOTÓK

2012. június 14., csütörtök
A DK is begyűjti a konzultációs kérdőíveket, s menetet szervez a kirekesztés ellen + FOTÓK

Begyűjti a nemzeti konzultációs kérdőíveket a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete is, hasonlóan a helyi MSZP-hez. Ezenkívül a kirekesztés elleni fellépésüket a remény menetével szeretnék kifejezni június 25-én – hangzott el csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Az emberekkel való kommunikáció és párbeszéd fontos a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete szerint, de

Orosz Gábor

nem ért egyet azzal, ahogy ezt a Fidesz teszi. A DK választókerületi koordinátora közölte, az utcai, személyes konzultációkat tartja jobbnak, s pénzkidobásnak nevezte a lakosokkal való levelezgetésre elköltött közel egymilliárd forintot. „Szemfényvesztésnek tartjuk ezt a fajta kommunikációt, úgy gondoljuk, hogy az ország valós helyzetéről akarják elterelni a figyelmet” – jelentette ki. Míg a szegedi szocialisták az éhező gyermekek támogatását tervezik a begyűjtött nemzeti konzultációs kérdőívekért kapott pénzből, addig a DK helyi szervezete az újrahasznosításból befolyt összeget a szegedi koraszülöttmentőknek fogják felajánlani.

Remény-menete a kirekesztés ellen

Orosz Gábor hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció elítél minden kirekesztő megnyilvánulást, a DK szerint egyetlen egység létezik: a magyar nemzet. Erre szeretnék felhívni a figyelmet a remény menetével, amit június 25-ére szerveznek Szegeden. Erre a menetre – melynek pontos időpontját később közlik – minden demokratikus ellenzéki pártot, civil szervezetet, történelmi egyházakat és kisebbségi egyházakat meghív a szegedi DK. A Remény-menete a Széchenyi térről fog indulni, majd a Belvárosi hídról a remény és a tolerancia virágait szórják a Tiszába a résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.