Közélet

52 millió rendezvényekre, civileknek, egyházaknak

52 millió rendezvényekre, civileknek, egyházaknak

2012. június 20., szerda
52 millió rendezvényekre, civileknek, egyházaknak

A Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság három támogatási keret felosztásáról döntött - olvasható testület elnökének, Haág Zalánnak a közleményében.

A közleményt alább változtatás nélkül közöljük.

52 millió forint rendezvényekre, civileknek, egyházaknak

A Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság a napokban döntött három támogatási keret felosztásáról. A bizottság fontosnak ítéli a városban tevékenykedő civil szervezetek, egyházak és turisztikai rendezvények kiemelt támogatását, ezért 2012-ben is meghirdette pályázatát a Kulturális, az Egyházi és az Idegenforgalmi támogatási keretre. A nehéz gazdasági helyzetben eredménynek számít, hogy a bizottság elnökének módosító indítványával sikerült megvédeni a Kulturális támogatási keret tavalyi összegét, így az – Botka László 3 millió forintos előterjesztésével szemben – idén is 8 millió forint maradt. A bizottság tehát: - 8 millió forintot ítélt oda kulturális, közművelődési cél megvalósítására a Kulturális támogatási keret révén mintegy 70 civil szervezetnek, szegedi cégnek; - 4 millió forintot juttatott az Idegenforgalmi támogatási kerettel több mint 20 idegenforgalmi vállalkozás szegedi programjára, rendezvényére; - 40 millió forinttal támogatta az Egyházi támogatási keretből több mint 30 szegedi egyházközség felújítási, beruházási munkálatait. Szeged, 2012. június 20. Haág Zalán elnök Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.