Gazdaság

124 ezer munkavállaló kap bérkompenzációs támogatást

124 ezer munkavállaló kap bérkompenzációs támogatást

2012. június 26., kedd
124 ezer munkavállaló kap bérkompenzációs támogatást

Összesen 5,6 milliárd forint bérkompenzációs támogatást nyújt több mint 124 ezer munkavállalónak a Nemzetgazdasági Minisztérium - tette közzé hétfőn a tárca a kormányzati portálon.

Az NGM áprilisban hirdetett pályázatot a munkabérek nettó értékének idei megőrzéséhez nyújtható bérkompenzációs támogatásra. A fővárosi és a megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai 4.094 pályázatot fogadtak be, amelyek közül 4.006 kap támogatást - olvasható a kormany.hu-n. A tárca közlése szerint összesen 5,61 milliárd forint felhasználásával több mint 124 ezer munkavállaló bérének emeléséhez, és ezzel több mint 146 ezer munkavállaló munkahelyének megtartásához nyújtanak vissza nem térítendő támogatást. A támogatásról, annak összegéről, illetve az elutasításról a pályázók írásban kapnak értesítést a munkaügyi központtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.