Írjon nekünk

Sport

Vízilabda: fekete megyei hétvége az OB I/B-s rájátszásban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A vízilabda OB I/B osztályban a rájátszásos szakasz közepén járnak a csapatok. Megyénk mindkét gárdája hazai medencében szerepelt, de sajnos egyiküknek sem sikerült győznie, így nehéz folytatásra számíthatnak.

Kevés reménye maradt a Pólósulinak a fővárosi visszavágóra

Az 5-8. helyezésért küzdő Szegedi Vízipóló Suli ismét összekerült az alapszakaszban is a csoportjában szereplő BVSC gárdájával. A Szegedi Sportuszodában lejátszott találkozó első félidejében szorosan alakult az eredmény. Berta büntetőből lőtt góljára Barna Tamás akcióból válaszolt, majd Bedő Krisztián centerpozícióból vette be Balogh Ádám kapuját, de Nádasdi Zala fórból egyenlített (2. perc: 2-2). A negyed közepén Urbán és Ugray Dániel góljaival elhúzott a fővárosi együttes, amelyre Németh Zalán révén csak egy hazai válasz érkezett (5. perc: 3-4). Az utolsó másfél percben Bedő, illetve Palotás révén mindkét gárda betalált, így egy gólos vendég előnnyel kezdődött a második negyed. Az egykoron Vásárhelyen játszó Vörös Imre akciógóljával folytatódott a párharc, sőt Szabó Bendegúz találatával már három gólra nőtt a vasutasok előnye (11. perc: 4-7). Palotás és Márkus két perc alatt ismét egyre hozta fel a hazaiakat és ez a különbség Vörös és Palotás találatait követően megmaradt a nagyszünetre is (16. perc: 7-8).

A pihenő a fővárosiaknak tett jót, hiszen szűk négy perc alatt csak Szabó Bendegúz két értékesített emberelőnyből lőtt gólja került a jegyzőkönyvbe (20. perc: 7-10). Ébresztőt fújt a hazai oldal, előbb Barna akcióból, majd Makra fórból volt eredményes (21. perc: 9-10), de egyenlíteni nem sikerült, sőt a negyed utolsó két percében Berta és Bedő révén három gólt lőttek a vendégek (24. perc: 9-13). A negyedik negyedben Vörös büntetőből lőtt gólja szinte mindent eldöntött. A folytatásban már kevesebb gondot fordítottak a csapatok a védekezésre, így további kilenc gól született. A hazai legénység képtelen volt felzárkózni, sőt három perccel a vége előtt Ugray Zoltán találatával már hét góllal (11-18) is vezetett a BVSC. Végül a hazaiak Barna és Katona révén kettőt faragtak a hátrányból, de a hatgólos zuglói siker így is soknak tűnik a fővárosi visszavágó előtt.

Férfi vízilabda OB I/B rájátszás az 5-8. helyért 1. mérkőzés:

Szegedi Vízipóló Suli – BVSC-Zugló Tipo 13-19 (4-5, 3-3, 2-5, 4-6)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Kiss A., Győri A.
SZVPS: Balogh – Katona 1, Nádasdi Z. 1, Németh Z. 1, Tóth D. 1, Makra 1, Barna 3. Csere: Papp V. (kapus), Palotás 3, Török A. 1, Márkus 1, Hulmann, Zsigri, Nagy G. Edző: Keller László.
BVSC: Mihajlovics – Szabó B. 5, Bedő K. 3, Berta J. 3, Ugray D. 2, Mészáros, Urbán 1. Csere: Szakonyi (kapus), Vörös 4, Ugray Z. 1, Telekdy, Bors D. Edző: Derekas Szilárd.
Gólok emberelőnyből: 5/11, ill. 4/9
Gólok ötméteresből: 1/1, ill. 3/3
Kipontozódott: Nádasdi Zala és Nagy Gergely, ill. Szabó Bendegúz és Bedő Krisztián.

Bajban a HVSC

A 17.-19. helyért három csapat játszik körmérkőzéses formában. A vásárhelyiek az elmúlt héten vereséget szenvedtek a “B” csoport utolsó helyén végzett Bánki VE csapatától, így a hétvégén nagyon kellett volna a győzelem hazai pályán az első fordulóban a fővárosiakat legyőző csabaiak ellen. Az első negyedben több, mint négy percet kellett várni a gólra, amelyet a vendégek hatosa, Rácz Norbert ért el szabaddobásból. Egy perc múlva Szabó János akciógóljával egyenlítettek a hazaiak, de a következő támadásból Kiss Gyula révén már ismét a csabaiak vezettek (6. perc: 1-2). A második negyed első perce két gyors vendég találatot hozott (9. perc: 1-4), szerencsére a folytatásban a vásárhelyiek is eredményesebben játszottak és Szabó János kétszer, Vígh Csanád pedig egyszer betalált, de a túloldalon Rácz is beköszönt kétszer.

A harmadik negyed 4-6-os eredménnyel indult és nyolc gól esett egyenlő elosztásban. A HVSC-ből ebben az időszakban Hajdú József kétszer, míg Pölös és Gallyas egyszer-egyszer volt eredményes. Kétgólos előnyt kellett volna ledolgoznia a Török-legénységnek az utolsó nyolc perc alatt és ezt Kristó előnygóljával meg is kezdték a hazaiak. A negyed közepén a két 12-es, Szabó Tamás, illetve Gallyas Ernő gólváltását láthatták a nézők (28. perc: 10-11). Sok hiba jellemezte mindkét csapat támadójátékát, így a közel három percig tartó gólszünetnek inkább a vendégek örülhettek. Az utolsó másfél percben először Kiss Gyula értékesített egy büntetőt, így Vékony László találata még pontot sem ért a vásárhelyieknek, akik ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe kerültek. A hétvégén a HVSC szabadnapos lesz, a csabaiak látogatnak a fővárosba.

Vízilabda OB I/B rájátszás a 17-19. helyért 3. forduló:

Hódmezővásárhelyi VSC – Csabai Csirkefogók VK 11-12 (1-2, 3-4, 4-4, 3-2)
Hódmezővásárhely. Vezette: Ifj. Kuncz, Bors L.
HVSC: Frankó – Szabó J. 3, Kristó 1, Hajdú J. 2, Pölös 1, Vígh Cs. 1, Könyves. Csere: Bodor (kapus), Vígh Sz. Gallyas 2, Orosz R., Könyves G., Vékony L. 1, Fodor Á. Edző: Török Sándor.
Békéscsaba: Gál – Rácz N. 4, Mucsi, Kádár J., Kiss Gy. 3, Szabó T. 3, Boros B. 1. Csere: Medovarszki, Dombovári, Gruda 1, Dobra, Tonnes, Borsos P. Edző: Kádár József.
Gólok emberelőnyből: 2/10, ill. 1/9.
Gólok ötméteresből: 0, ill. 1/1.
Kipontozódott: Könyves Géza.

A rájátszás állása:
17. Csabai Csirkefogók VK 2 2 0 0 6 pont
18. Bánki Vízilabda Egyesület 2 1 0 1 3 pont
19. Hódmezővásárhelyi VSC 2 0 0 2 0 pont

Sport

Férfi kézi vb-selejtező: nem kell játszania áprilisban a magyar válogatottnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendez 2024-ben.

Tovább olvasom

Sport

Barátságos meccsen hangolódott a bajnokságra a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bajus Bruno 4-et szórt az Orosháza ellen.

Tovább olvasom

Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Összesen 5 MOL-Pick Szeged-játékos a listán.

Tovább olvasom

Aktuál