Vasárnap gyereknap a Vadasparkban is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vadaspark a hagyományok szerint születésnapját Gyermeknapon ünnepli. Szintén tradíció, hogy ezen a napon a gyermekek jelentős kedvezménnyel léphetnek be az állatkertbe.

Vasárnap 9.30-tól 17 óráig igazi játszó- és élményparkká alakul a Vadaspark, ahol sokféle programból választhatnak kicsik és nagyok az állatsimogatástól a bábelőadáson át a LEGO-építésig.

A Waldorf Iskola izgalmas ügyességi, de némi tudást is igénylő programján a Vadaspark legújabb állataival lehet játékosan ismerkedni, ahol a sikeresen teljesítők 13 és 16 órakor ajándéksorsoláson is részt vehetnek. Nyereményeket a National Geographic Magazin és a National Geographic Kids biztosítja.

A nap egyik fénypontja 11 órakor a megújult Ázsia-ház átadása lesz, ahol két, nem csak Magyarországon, hanem Európában is ritkaságnak számító, nagyon különleges ragadozónak a bemutatója készült el. Ugyanezen épület ad otthont vasárnaptól az Etiópiában tragikusan elhunyt Fábián Tamás ásványgyűjteményének és a Washingtoni Egyezményt bemutató kiállításnak is. Az Ázsia-házhoz kapcsolódó fejlesztésekhez az állatkert barátai adtak anyagi támogatást, az adójuk 1%-ának felajánlásával.

A programok sora még itt nem ér véget. 14 órától ugyanis az Oktatóközpontban két bábelőadás is megtekinthető egymás után. Először a „Róka és a farkas” mese a Kövér Béla Bábszínház, utána pedig a „Péter és a farkas” klasszikus története a Temesvári körúti Óvoda előadásában.

Hogy azok is ott lehessenek, akiknek anyagi lehetőségei ezt sokszor nem teszik lehetővé, idén a gyereknapon 220 forint lesz a belépőjegy a 14 éven aluli gyerekek számára.

Előző sztori

Szurkolói futballtorna Gyálaréten pünkösdhétfőn

Következő sztori

AIESEC Nemzetközi Nyári Tábor Szegeden