//

Szeged Szépe kerestetik – határidő csütörtök!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is keresik Szeged Szépét! Dél-Alföld legnívósabb szépségversenyére az ország bármely pontjából, sőt még határon túlról is várják a fiatal hölgyeket, jelentkezni május 31-ig, azaz csütörtökig lehet.

Híresen szépek a magyar lányok, a legszebbek közöttük pedig Szegeden élnek – tartja a mondás. Nem csoda tehát, ha a régió legjelentősebb szépségversenyét is a Tisza-parti városban rendezik meg. A Szeged Szépe szépségkirálynő-választás 2008-ban került először megrendezésre, a korona idén is a legszebb főt keresi. Feliratkozni nem csak a helybélieknek lehet: a verseny szabályzata alapján az országból bárhonnan lehet jelentkezni, emellett a külföldön élő magyarok, továbbá a Szegedi Tudományegyetem külföldi hallgatói és Szeged testvérvárosaiból is indulhatnak a versenyen.

A szépek legszebbjei

„Bár a rendezvényre az ország minden pontjából érkeznek jelentkezők, mi elsősorban a szegedi lányokat szeretnénk bíztatni: legyenek bátrak” – árulta el portálunknak Gera Gábor, a rendezvény főszervezője. 16 és 30 év közötti lányok jelentkezhetnek a megmérettetésre, ehhez a rendezvény honlapján kell kitölteniük egy kérdőívet. Tavaly 74 lány jelentkezett az előválogatóra, az eddigi érdeklődés alapján idén többet jósolnak a szervezők. „Az első válogatást július elsején tartjuk a Novotelben. A lányok itt fürdőruhában mutathatják meg magukat, elbírálásukat szakmai zsűri – koreográfusok, tánctanárok, divatban jártas emberek – végzi el” – emelte ki a szervező. A külső mellett a lányok kommunikációs készségét is felmérik, mely nagyrészt a motivációjukat, jövőképüket taglalja, valamint pár kérdést feltehetnek Szegedről is.

Az előválogatás után 18 szerencsés lány kerül a döntőbe, akiknek öt hónapig különböző programokat szerveznek: ott lesznek a Szegedi Ifjúsági Napokon és a Balaton Soundon, valamint részt vehetnek Forma 1 hazai futamán is. 2011-ben a döntős lányokat Görögországba, Zakynthos szigetére is elvitték, ahol tengerparti fotózáson vehettek részt. „Az utóbbi években egy igen nívós szépségversenyt építettünk fel, a színvonalat idén sem szeretnénk alább adni. A zsűri tagjait is olyan emberek alkotják, akik mind szakmailag, mind társadalmilag elismertek, így téve hitelessé ezt a rendezvényt” – emelte ki Gera Gábor.

Egy döntős szépség sem mehet haza üres kézzel: az utazásokon és koncertélményeken túl értékes ajándékokat, fürdőruhákat kap minden lány. A dobogós helyezést elértek emellett több tízezer forintos vásárlási utalványokkal gazdagodhatnak, a győztes pedig idén is egy speciálisan ez alkalomra készített, 14 gyémántot tartalmazó fehérarany gyűrűt kap jutalmul.

Előző sztori

Cserbenhagyásos baleset szemtanúit keresik

Következő sztori

A magyar gazdaság továbbra is komoly kihívásokkal néz szembe