Nyomozhatnak a nyugdíjkasszák ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral szemben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke, Gaál Szabolcs Barna feljelentése nyomán – értesült a Magyar Nemzet.

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lap szombati számában elmondta: a nyomozásfelügyeleti főosztály pénteken illetékességből a Fővárosi Főügyészségnek továbbította a feljelentést, amely három magánkasszát működtető céget érint, az Aegont, az Axát és az Erstét. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a feljelentéssel kapcsolatban azt közölte, hogy annak elbírálásáról a jövő hét első napjaiban tájékoztatnak. Amennyiben a főügyészség úgy dönt, hogy nyomozást rendelnek el, akkor – a vélelmezett elkövetési értékre tekintettel – a vizsgálat lefolytatására a Nemzeti nyomozó Iroda gazdaságvédelmi osztályát jelölhetik ki.

Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja és a Kehi elnöke a múlt héten jelentette be hivatalosan, hogy három pénztár esetében kilenc feljelentés született ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. A feljelentésekben vélelmezett kárérték meghaladja a százmilliós nagyságrendet, ezek közül a legjelentősebb tétel – több mint 66 millió forint – miatt azért tettek feljelentést, mert az önkéntes pénztári ágazat költségeit a magán-nyugdíjpénztári ágazatra számolták el – emlékeztet a lap.

Előző sztori

Kézilabda: a győzelembe menekülne a Pick + SZAVAZÁS

Default thumbnail
Következő sztori

Öt terület kerül át Navracsics Tibortól Balog Zoltánhoz

Legutóbbi hasonló cikkek