Közélet

MSZP: véget kell vetni a gazdaságpolitikai ámokfutásnak!

MSZP: véget kell vetni a gazdaságpolitikai ámokfutásnak!

2012. május 21., hétfő
MSZP: véget kell vetni a gazdaságpolitikai ámokfutásnak!

Az MSZP szerint véget kell vetni a kormány gazdaságpolitikai ámokfutásának, amely egyre nehezebb helyzetbe hozza az országot és a családokat - mondta Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta: az Országgyűlés most tárgyalja a "Széll Kálmán megszorító csomag" adórendszert érintő intézkedéseit, az új adókat amelyek a vállalkozásokat, a gazdaságot és a kisembereket egyaránt negatívan érintik. Véget kell vetni "ennek az unortodox, elhibázott gazdaságpolitikának" - jelentette ki a politikus, aki szerint a helyzet abszolút vesztesei az alacsonyabb keresetű közalkalmazottak, és a versenyszféra fizikai dolgozói. Közölte: MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be az emberek kárára folytatott szabadságharcot, és folytasson az európai példákhoz illeszkedő, kiszámítható, növekedésösztönző, munkahelyteremtő gazdaságpolitikát. Hangsúlyozta: az MSZP progresszív, kétkulcsos adórendszert, stabil pénzügyi rendszert, az uniós források aktivizálását, és kiszámítható gazdaságpolitikai környezet megteremtését támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.