Leváltották az algyői alpolgármestert

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A polgármester, Herczeg József előterjesztését titkos szavazáson elfogadta az algyői önkormányzat képviselőtestülete szerda reggeli ülésén és leváltották a fideszes alpolgármestert, Gonda Jánost. A képviselő szerint az ügy hátterében egy algyői hulladék-ügy húzódik.

Megtudtuk, hogy zárt ülésen, titkos szavazáson az algyői polgármester, Herczeg József előterjesztését elfogadva váltották le az alpolgármestert, Gonda Jánost (Fidesz-KDNP), akinek természetesen képviselői mandátuma megmaradt. Az előterjesztés igen szűkszavú volt, a közreműködés hiányával indokolta az alpolgármester leváltásának kezdeményezését. Az exalpolgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a viszonya a polgármesterrel egy környezetszennyezési ügyet követően – amely miatt három eljárás is indult az algyői önkormányzat ellen – romlott meg.

„Szabálytalan hulladék-elhelyezés, illetve területrendezés miatt három büntetőeljárás is indult az önkormányzatunk ellen. Ez után hívtam össze sajtótájékoztatót, mert azt tapasztaltam, hogy miközben egyszemélyes döntéseket hozott az ügyben Herczeg József, később már a testülettel közös felelősségként állította be a szemét-ügyet. Fontosnak tartottam, hogy elhatárolódjak a polgármester kijelentéseitől. Ez után romlott meg a viszonyunk, a sajtótájékoztatót követően mondta azt nekem a polgármester a kapcsolatunkra célozva, hogy szorítkozzunk a reggeli és a délutáni köszönésekre. Most pedig előterjesztette a leváltásomat, amit a zárt ülésen, titkos szavazáson a testület elfogadott, a döntést így tudomásul veszem” – nyilatkozta portálunknak Gonda János.

Természetesen felkerestük a polgármestert is, de nem sikerült elérnünk. Amint válasz érkezik megkeresésünkre közzé tesszük.

Előző sztori

Balszerencsések voltak a keddi határsértők

Következő sztori

Vízilabda: hat hónapra eltiltották Török Bélát (FRISSÍTVE)