Gazdaság

Laktanyaeladás a hiánytartás érdekében

Laktanyaeladás a hiánytartás érdekében

2012. május 22., kedd
Laktanyaeladás a hiánytartás érdekében

A honvédelmi tárcának fel kell gyorsítania a használaton kívüli laktanyák eladását, a Szerencsejáték Zrt.-nek pedig be kell fizetnie a teljes osztalékát az idei hiánytartás érdekében - írta keddi számában a Napi Gazdaság.

A lap emlékeztetett: a kormány egy hónappal ezelőtt döntött a 44,7 milliárd forintos támogatás-, illetve kiadási zárolásról, hogy így segítse az idei hiánycél teljesülését. A múlt heti kormányülésen a kabinet 4,7 milliárd forinttal csökkentette a zárolási kötelezettséget, de ez nem jelenti azt, hogy az engedne a hiánycélból: az így kieső összeget a bevételek növelésével biztosítanák - írta a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva. A honvédelmi tárca teljes mértékben mentesül az eredetileg 3,1 milliárd forintos zárolási kötelezettség alól, cserébe fel kell gyorsítania a használaton kívüli ingatlanjainak eladását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál eredetileg 4,6 milliárd forintos zárolást írtak elő, ezt 3,1 milliárd forintra csökkentették, ugyanis a magasabb állami osztalékbevételek ellensúlyozhatják a kiesést. Az NGM tájékoztatása szerint a 2011. évi társasági beszámoló alapján a Szerencsejáték Zrt. eredménye a korábbinál vártnál kedvezőbb lett. A társaság teljes adózott eredményét, 7,6 milliárd forintot osztalékként vonja el az állam. A társaságtól eredetileg 6 milliárd forint osztalék befizetését várta a tárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.