Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: súlyos HFC-vereség hazai pályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A tavaszi idény legrosszabb játékát nyújtva súlyos, háromgólos vereséget szenvedett a Hódmezővásárhelyi FC csapata a labdarúgó NB III Alföld csoport 27. fordulójában a Tököltől. A vásárhelyiek a három ponton túl is sokat veszítettek a közvetlen rivális Tököl VSK ellen elbukott találkozó után, hiszen a tizedik helyre csúsztak vissza a tabellán, pedig egy győzelemmel most a hetedik helyen várhatnák a bajnokság hajráját.

Ideális labdarúgóidőben a sárga-kékben játszó hazaiak kezdték a játékot. Az első eseményre 12 percet kellett várni, amikor Varga István húzott befelé a bal oldalról, majd középre gurított, ahol Domonkos 17 méterről egyből lőtt, de az erős, igaz nem túlzottan helyezett lövést Kóré kapus a mezőnybe öklözte. Két perc múlva Langó vette észre, hogy a hazai hálóőr, Kovács Krisztián kissé kint áll a kapujából, a vendégek támadója mintegy 40 méterről kapura emelt, de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Újabb három perc telt el, amikor Sipos szabadrúgását Kökény ígéretes helyzetben mellé csúsztatta. Támadott a Vásárhely, és a következő percben újabb lehetőség adódott a vendégek kapuja előtt, amikor Domonkos szép cselekkel tört be a tököli büntetőterületre, majd balról középre játszott, de Kökény elől a védők szögletre mentettek. Az eseménydús percek után kissé leült a mérkőzés, a vendégek mezőnyben jól játszottak, gyors kontrákkal próbálkoztak, de ezzel együtt nem jelentettek komoly veszélyt a hazai kapura. A 27. percben újabb HFC helyzet maradt ki, amikor Boros remek beadását Varga István elől nagy szerencsével mentették a vendégvédők. A következő percben akár mérkőzést is eldöntő hibának lehettek szemtanúi a nézők, egy előreívelést Kóré kapus rosszul számított ki, és amikor a 16-oson kívülre futva átpattant felette a labda, vállánál fogva visszarántotta a tiszta gólhelyzetbe kerülő Martont. A találkozó fiatal játékvezetője sem lapot nem adott az esetért, sőt még a jogos szabadrúgást sem ítélte meg a hazaiak számára, inkább a reklamáló Siposnak mutatta fel a sárga lapot.

Ilyen a foci, amíg a hazaiak az előző eseten bosszankodtak, vezetést szerzett a Tököl. A 29. percben a bal oldalról Telegdi végzett el szögletrúgást, a labda az ötös vonalában keresztben elszállt mindenki előtt, és a hosszú oldalon érkező Szirtesi egy méterről a kapuba gurított, 0-1. A gól alaposan megfogta a hazaiakat, és három perc múlva majdnem újabb gólt kaptak, amikor egy szabadrúgás után az előrehúzódó Váradi tízméteres lövését Kovács Krisztián óriási bravúrral kiütötte, sőt az ismétlést is szögletre tenyerelte. A 35. percben Bakos Ádám ugrott volna ki, de Riedl a 16-os előtt lerántotta. A szabadrúgást Boros nagy erővel fölé lőtte. Az első félidő utolsó eseménye négy perccel a szünet előtt történt, amikor Langó ballal remek lövést eresztett meg, de Kovács a jobb alsóból kiszedte a labdát.

Szünet után a várt hazai offenzíva helyett eseménytelen játékkal teltek a percek. Az 52. percben Varga I. távoli lövését védte Kóré, majd négy perc múlva Boros keresztlabdáját Varga I. a hosszú oldalról visszafejelte, és a továbbfutó Boros tisztán fejelhetett, de ez nem okozott gondot a vendégek kapusának. Támadgattak a hazaiak, de ezekben az elképzelés nélküli próbálkozásokban nem volt benne a gól, a vendégek viszont néhány húzásból, gyors támadóik révén próbálkoztak, de a vásárhelyi védelem ekkor még jól állt a lábán. A 64. percben Varga Máté szögletét Kavaric fejelte szorongatott helyzetben mellé. Egy perc múlva kettős cserére szánta el magát Hollik András, a vendégek mestere, és ez igen szerencsés húzásnak bizonyult. A támadni kényszerülő hazaiakat a 70. percben remekül kontrázták le a vendégek, Atakishyyev balról középre gurított, az érkező tököli játékos elöl a kapujából kifutó Kovács Krisztián még becsúszva, lábbal tisztázott, de a labda Bobák elé került, aki 17 méterről, jobbról az üresen maradt kapuba lőtt, 0-2.

Cserékkel próbált frissíteni Szűcs Róbert edző is, de az új emberek sem tudtak hozzátenni a hazaiak enervált játékához. A 76. percben Radnics révén megkapták a kegyelemdöfést is a vásárhelyiek, ekkor Atakishyyev játszotta tisztára magát, de lövését Kovács még szögletre tudta ütni. A beívelésnél elaludtak a hazai védők, és a tököli cserejátékos 5 méterről fejelhetett a kapuba, 0-3. Az utolsó tíz perc már eseménytelen mezőnyjátékot hozott, az idény leggyengébb játékát nyújtó hazaiaknak még a becsületgólra sem futotta ezen a napon.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 27. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Tököl VSK 0-3 (0-1). Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Belanka Zs.
HFC: Kovács K. – Boros, Antal, Kavaric (Rácz L. 77′), Marton – Varga M., Sipos (Horváth R. 82′), Bakos, Varga I. – Kökény (Juhász S.), Domonkos. Edző: Szűcs Róbert.
Tököl: Kóré – Telekdi, Hacker, Guba, Váradi – Riedl (Bobák 65′), Balogh Z., Szirtesi, Ancsák (Dohány 76′) – Langó (Radnics 65′), Atakishyyev. Edző: Hollik András.
Góllövők: Szirtesi (29′), Bobák (70′), Radnics (76′).
Jók: senki, illetve Hacker, Guba, Váradi, Szirtesi.

Szűcs Róbert: “Elnézést kérünk a szurkolóinktól ezért a játékért, néhány játékosom úgy gondolhatta, hogy már elkezdődött a nyári szünet.”

Hollik András: “A vártnál könnyebben arattunk magabiztos győzelmet.”

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál