Sport

Labdarúgás: sikert hozott az új edző Tápén

Labdarúgás: sikert hozott az új edző Tápén

2012. május 5., szombat
Labdarúgás: sikert hozott az új edző Tápén

A megyei I. osztály szombati játéknapjának kiesési rangadóját Tápén rendezték, ahová az Ujszegedi TC együttese látogatott.

A 20 pontjával tizenötödik Tápé és a 18 megszerzett ponttal utolsó előtt, tizenhatodik UTC is annak tudatában lépett pályára, hogy nem hibázhat, csak a győzelem jelent számukra kapaszkodót a bennmaradásért folyó ádáz harcban. Egyelőre nem tudni, egy, kettő, három vagy négy gárda búcsúzik majd a megyei I. osztálytól, ez attól függ, a megye II-ből hányan vállalják az osztályváltást, a megye I. bajnoka nevez-e az NB III-ra, ott pedig meg tud-e kapaszkodni a Makó. Sok ismeretlenes tehát az egyenlet, az azonban egyértelmű, hogy nem aludhat nyugodtan, aki a megye élvonalában a tizenötödik és a tizenhatodik helyet foglalja el. Ebben a szellemben ütköztek meg a tápéiak és az újszegediek, akik ősszel a Kertész utcában 0-0-ra végeztek egymással. A hazaiak azzal a húzással készültek a fontos mérkőzésre, hogy új mestert neveztek ki:

Stetakovics Marinkó

helyét

Paksi Péter

foglalta el a kispadon. Az új seprű ezúttal is jól sepert, hiszen a vendéglátók magabiztosan múlták felül a kevésbé jó napot kifogó ellenfelet. Kiválóságaik közül

Péter Sándor

kétszer,

Brinszky Adrián

pedig egyszer villant, az ő tudásuk és tapasztalatuk ezúttal meghozta a diadalt az egyre nehezebb helyzetbe kerülő, ma is halvány UTC ellen. Sikerével a Tápé 23 pontos, s akár előre is léphet a vasárnapi eredményektől függően, míg a 18 pontos Pálfy-legények igen komoly bajban vannak, bravúrokra lesz szükségük a bajnokság hajrájában!

A megyei I. osztály 27. fordulójában:

Tápé ESK - Ujszegedi TC 3-0 (2-0).

Tápé, 200 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt.

Tápé:

Kispéter - Simon, Szélpál, Kecskés, Kárász, Juhász (Neszméry), Brinszky, Bárkányi, Péter, Tumbas (Varga), Jenei (Kőszegi). Vezetőedző: Paksi Péter.

UTC:

Béry - Farkas Sz., Balogh, Joó, Szántó (Szabó), Szűcs, Gonda, Gajdacsi, Kovács (Gáleg), Molnár (Péczely), Bokányi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Péter S. 2 (20', 60'), Brinszky A. (41') Paksi Péter:

"A felzárkózásunkhoz kellett ez a győzelem."

Pálfy Zoltán:

"Gratulálok a Tápénak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.