Labdarúgás: sikert hozott az új edző Tápén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyei I. osztály szombati játéknapjának kiesési rangadóját Tápén rendezték, ahová az Ujszegedi TC együttese látogatott.

A 20 pontjával tizenötödik Tápé és a 18 megszerzett ponttal utolsó előtt, tizenhatodik UTC is annak tudatában lépett pályára, hogy nem hibázhat, csak a győzelem jelent számukra kapaszkodót a bennmaradásért folyó ádáz harcban. Egyelőre nem tudni, egy, kettő, három vagy négy gárda búcsúzik majd a megyei I. osztálytól, ez attól függ, a megye II-ből hányan vállalják az osztályváltást, a megye I. bajnoka nevez-e az NB III-ra, ott pedig meg tud-e kapaszkodni a Makó. Sok ismeretlenes tehát az egyenlet, az azonban egyértelmű, hogy nem aludhat nyugodtan, aki a megye élvonalában a tizenötödik és a tizenhatodik helyet foglalja el. Ebben a szellemben ütköztek meg a tápéiak és az újszegediek, akik ősszel a Kertész utcában 0-0-ra végeztek egymással.

A hazaiak azzal a húzással készültek a fontos mérkőzésre, hogy új mestert neveztek ki: Stetakovics Marinkó helyét Paksi Péter foglalta el a kispadon. Az új seprű ezúttal is jól sepert, hiszen a vendéglátók magabiztosan múlták felül a kevésbé jó napot kifogó ellenfelet. Kiválóságaik közül Péter Sándor kétszer, Brinszky Adrián pedig egyszer villant, az ő tudásuk és tapasztalatuk ezúttal meghozta a diadalt az egyre nehezebb helyzetbe kerülő, ma is halvány UTC ellen. Sikerével a Tápé 23 pontos, s akár előre is léphet a vasárnapi eredményektől függően, míg a 18 pontos Pálfy-legények igen komoly bajban vannak, bravúrokra lesz szükségük a bajnokság hajrájában!

A megyei I. osztály 27. fordulójában:

Tápé ESK – Ujszegedi TC 3-0 (2-0). Tápé, 200 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt.
Tápé: Kispéter – Simon, Szélpál, Kecskés, Kárász, Juhász (Neszméry), Brinszky, Bárkányi, Péter, Tumbas (Varga), Jenei (Kőszegi). Vezetőedző: Paksi Péter.
UTC: Béry – Farkas Sz., Balogh, Joó, Szántó (Szabó), Szűcs, Gonda, Gajdacsi, Kovács (Gáleg), Molnár (Péczely), Bokányi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Péter S. 2 (20′, 60′), Brinszky A. (41′)

Paksi Péter: “A felzárkózásunkhoz kellett ez a győzelem.”

Pálfy Zoltán: “Gratulálok a Tápénak.”

Előző sztori

Labdarúgás: fiatalok góljaival verte a SZVSE a Balástyát

Következő sztori

Vízilabda: nehéz csoportban a férfi és a női válogatott az olimpián (FRISSÍTVE)