Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kézilabda: számok háborúja Pick – Veszprémre hangolva + SZAVAZÁS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Vasárnap délben jó ebédhez kézilabda a program a tévénézőknek, ám több ezer szegedi – és pár száz veszprémi – számára az ebéd várat magára, hiszen előbb egy fergeteges bajnoki döntőt szurkolhatnak végig az újszegedi sportcsarnokban.

Az elmúlt másfél évtized kézilabda-örökrangadója a Szeged – Veszprém összecsapás, és ez idén sincs másképp. A szezonban már ez az ötödik összecsapás a két magyar elitalakulat között, de csak a második, amit Szegeden rendeznek. Az eddigi összecsapások jól indultak, több mint három és fél éves rossz szériát megszakítva október 29-én a Skaliczki-gárda legyőzte a Mocsai-csapatot Újszegeden 24-23-ra. Aztán tavasszal, március 3-án Veszprémben már nem sikerült ez a bravúr, lehengerlő hazai első félidő után csak kapaszkodni tudott a szegedi együttes, végül 33-28 lett a vége. A magyar kupa április 15-i döntője már a bajnoki végjátékot vetítette előre, s bizony a Pick ki is tett magáért, sokáig szorongatva a bivalyerős ellenfelet, ám ismét bebizonyosodott, hogy a végső győzelemhez be kell lőni a helyzeteket. Ha így történt volna, nem 26-27 a vége… Legutóbb, múlt vasárnap aztán már a két győzelemig tartó bajnoki finálé első meccsén csaptak össze a felek az alapszakaszgyőztes otthonában: a sorminta – egy szoros meccs, egy sima vereség – folytatódott. A Pick egyszer vezetett, a 6. percig 3-2-re, utána már csak futhattak az eredmény után Vadkerti Attiláék, s végül súlyos vereséget mért a címvédő a Tisza-partiakra 33-22 arányban.

Az idei eddigi négy meccsen egyébként kereken száz gólt lőtt a Pick a Veszprémnek, míg Iváncsik Gergőék 116 alkalommal köszöntek be a szegedi kapusoknak az eddigi 1 szegedi győzelem és 3 vereség során. A mérleg különösen Veszprémben kiábrándító: szegedi szemszögből 50-66. Érdekesség, hogy mindkét veszprémi meccsen 33-33 gólt lőttek Vujinék, míg a mieink a négy találkozót tekintve sem jutottak el egyik meccsen sem 30-ig. Csak a magyarkupa-döntőn volt olyan, hogy a Pick vezetett a félidőben, minden más alkalommal a Veszprémé volt az első játékrész, s itt is kiütközik a hazai pálya: a Balatonfelvidéken gólokkal vezettek már a halftájmban is Fazekasék. A mesterlövészeket tekintve hazai részről ez Európa-bajnoki ezüstérmes szélső, Rajko Prodanovic vezeti az idei Veszprém elleni házi góllövőlistát 20 találattal, mögötte a büntetőket is határozottan elvégző Buday Dániel áll 15 góllal, majd Lékai Máté és Fero Sulc következik 12-12-vel, azután Ancsin Gábor és Vadkerti Attila 10-10-zel. Antonio Pribanic 7-et, Zubai Szabolcs 6-ot, Nagy Norbert 4-et és Dusan Beocanin 1-et termelt a dunántúliak ellen.

A Veszprémnél a Szeged ellen Marko Vujin a legeredményesebb a maga 34 találatával a 116-ból, mögötte a néha túlzottan is határozott védekezése mellett pezsgőlocsolásáról is hírhedett Renato Sulic áll 19-cel, majd következik Császár Gábor 17, Iváncsik Gergő pedig 15 góllal, a tízeseket pedig Perez Carlos zárja 11 hálózörgetéssel. Rajtuk kívül Mirsad Terzic 8, Uros Vilovski 2, míg David Korazija, Lalauska Balázs, és a két sérült, Iváncsik Tamás és Ilyés Ferenc 1-1 gólt jegyezhet.

Az eddigi három bajnoki mindegyikét a Dobrovits Csaba, Tájok Péter duó vezette, míg a magyar kupa döntőjében a Kékes testvérpár fújta a sípot. Ezúttal az Oláh Viktor, Bonifert Ferenc páros lesz a mérkőzés dirigense – rájuk igazán nem lehet panasz szegedi részről, hiszen a szezonban eddig négy alkalommal vezettek a Picknek, mindannyiszor a Csurgó ellen, minden esetben simán nyertek Lékaiék.

A derbire szerda óta lehet jegyet kapni az újszegedi sportcsarnok pénztárában délután 15-18 óra között. A belépő 2500 forint, cserébe – bízunk benne – a két csapat Bajnokok Ligája-szintű összecsapását kapja a szurkoló.

A bajnoki döntő második felvonását a SZEGEDma.hu is élőben közvetíti vasárnap déli 12 órától folyamatosan frissülő, online szöveges tudósítás révén.

Ön szerint mi lesz a vasárnapi Pick - Veszprém meccs vége?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Sport

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál