Sport

Kézilabdadöntő: régi forgatókönyv, de új lesz-e a befejezés?

Kézilabdadöntő: régi forgatókönyv, de új lesz-e a befejezés?

2012. május 5., szombat
Kézilabdadöntő: régi forgatókönyv, de új lesz-e a befejezés?

A címvédő, 19-szeres első Veszprém és a kétszeres bajnok Pick Szeged csap össze vasárnap délben ország-világ előtt az NB I fináléjának első meccsén, a Balaton-felvidéken.

A férfi kézilabda NB I forgatókönyve a 2011-2012-es szezonban is a régi: Veszprém - Pick Szeged párharc zajlik, ezúttal az egyik fél két nyert meccséig a trófea birtoklásáért. A forgatókönyv a régi, no de lesz-e új befejezés? Merthogy az elmúlt évek veszprémi dominanciáját a szezonban alaposan faragta a Pick, kezdve az őszi bajnokival az alapszakaszban, amikor is az újszegedi katlanban

24-23-ra legyőzte

a Skaliczki-gárda a Mocsai-csapatot, több mint három éve tartó nyeretlenségi szériát törve meg. Azután a tavaszi veszprémi meccs simább is volt talán a címvédő szempontjából, mint amit

a 33-28-as végeredmény

takar, majd jött április közepén a magyar kupa fináléja, ahol fordulatos,

kiélezett meccset vívott a két csapat

, de végül ismét Perez Carlosék örülhettek (26-27).

Online

Az MKB Veszprém - Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntőt Olvasóink is végigizgulhatják portálunkon vasárnap 12 órától kezdődő, folyamatosan frissülő, szöveges, online közvetítésünk révén. Szurkoljunk együtt Ancsinék diadaláért!

Joggal merül fel tehát a kérdés: Mikor, ha most nem?

Skaliczki László

vezetőedző azonban óvatosságra int. "A csapat mindig győzni akar, e szellemiségben ténykedünk. Reálisan a Veszprém az esélyesebb, bár az idén kicsit közelebb voltunk hozzájuk a meccseken, mint tavaly. Idén javult a szerkezetünk, de továbbra is számos gonddal kell megbirkóznunk, hiszen sérülések sújtják a csapatot, amit szinte állandóan 6-8 ember visz a hátán. Az ambícióink megvannak, tudunk szoros meccset vívni, az ilyenkor nyújtott maximális tempót kell újra felvennünk." Tovább erősítheti a Tisza-partiak hitét a harmadik bajnoki cím elnyerését illetően az elmúlt hetek számos veszprémi fejleménye is:

Mocsai Lajos

távozása, egyéb játékosmozgások lehetőségei, valamint a

Nagy László

, felemás visszhangot kiváltó leigazolása a Barcelonától csillagászati összegért. E három ráadásul erősen összefügg, hiszen igencsak tőkeerős szponzor szükségeltetik a hárommillió eurós kivásárlási ár, a világ legjobban fizetett kézilabdázójának, a távozó tréner helyére érkező spanyol edzőnek (

Antonio Carlos Ortega

), illetve az elmúlt időszakban felmerült esetleges új légiósok (

Anton Rúnarsson, Marco Antonio Oneto, Cristian Ugalde, Ivano Balic

) bármelyikének megfizetéséhez. Ráadásul új játékosok érkezése felveti annak kérdését is, ki távozik a csapattól? Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok talán a veszprémiek fejében is megfordulnak, kérdés ez esetleg megzavarhatja-e őket? Skaliczki mester szkeptikus e tekintetben. "Profi sportolókról van szó, szerintem nem okoztak ezek a fejlemények zavart a fejekben, ráadásul Mocsai Lajos, tudjuk jól, nagyon rutinos szakember, kezelt ennél már bonyolultabb helyzeteket is, nem hiszem hogy ezeknek a dolgoknak, itt bármilyen szerepe lenne bármilyen irányban is" - értékelte a helyzetet a szegedi vezetőedző. Bárhogyan is legyen, sok kérdésre választ kaphatunk vasárnap déli 12 órától, a bajnoki döntő első összecsapásának kezdősípszavát követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.