Kultúra

Június 16-án lesz a Rock Napja

Június 16-án lesz a Rock Napja

2012. május 17., csütörtök
Június 16-án lesz a Rock Napja

Rengeteg dolognak van napja és világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak, a rockzenének máig sincs. Nem csak Magyarországon, sehol a világon.

Ezért néhány fiatal rajongó kezdeményezésére elindult egy országos mozgalom, ami a rock ünnepét szeretné életre kelteni. Az ötlet lelkes fogadtatásra talált a rajongók és a zenészek között, rövid időn belül a kezdeményezés közösségi oldala a legnépszerűbb hazai zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett, hirtelen százezernél is több rajongója lett. Pár hónap alatt bebizonyosodott: rengetegen vannak, akik számára ez a stílus jelenti a zenét, a kultúrát, sokszor az életformát is. Népszerű hazai rocksztárok és zenekarok álltak a cél mellé. Többek között

Kalapács József

,

Vigi

az Aurórából, a Moby Dick zenekarból

Smici

, vagy a „nemzet csótánya”,

Nagy Feró

. A határon túl is híre ment a Rock Napjának, és a világhírű

John Petrucci

, a Dream Theater zenekar gitárosa is adott az ötletgazdáknak videós ajánlót. A Rock Napja nem egy koncert vagy fesztivál szeretne lenni, több ennél. Célja, hogy minden évben egy adott napon az egész ország ünnepelje meg a rockzenét. Ez a nap június 16. lenne. Az ötletgazdák célja, hogy az ország ezernyi pontján a rockkoncertek és a rendezvények a Rock Napjának égisze alatt kerüljenek megszervezésre, a klubokban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, élő koncertekkel ünnepeljék a zenészek a stílust. A

Rock Napja weboldalán

megtalálható, hogy az országban hol és kik lépnek fel, milyen bulik várhatók. A rengeteg zenekar mellett több egész napos fesztivált is terveznek június 16-án a Rock Napja alkalmából. A szervezők arra kérnek minden rockert, és támogatót, segítsen azzal, hogy megtartja az ünnepet. Szóljon a rock és zengjen tőle az egész világ június 16-án! A Rock Napja közösségi oldalán lehet csatlakozni, ugyanitt értesülhetünk az újdonságokról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.