Közélet

Jó esély van a szíriai túszhelyzet békés megoldására

Jó esély van a szíriai túszhelyzet békés megoldására

2012. május 1., kedd
Jó esély van a szíriai túszhelyzet békés megoldására

Jó esély van arra, hogy a szíriai túszhelyzetet békésen megoldják, annak ellenére, hogy a térségben polgárháborús a helyzet - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden az MTI-vel.

Mint közleményében írta, a Terrorelhárítási Központ (TEK) negyedik napja működteti azt a speciális kríziskezelő központot, amelyben több tucat szakember dolgozik azon, hogy a két Szíriában elrabolt magyar állampolgár hollétére mihamarabb fény derüljön. A TEK a Külügyminisztérium közreműködésével beszerezte annak a telephelynek az ipari kamerás felvételeit, ahonnan elrabolták őket. A felvételek elemzése és értékelése jelenleg is folyamatban van. Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap

Szijjártó Péter

azt közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltették magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.