Jó esély van a szíriai túszhelyzet békés megoldására

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó esély van arra, hogy a szíriai túszhelyzetet békésen megoldják, annak ellenére, hogy a térségben polgárháborús a helyzet – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden az MTI-vel.

Mint közleményében írta, a Terrorelhárítási Központ (TEK) negyedik napja működteti azt a speciális kríziskezelő központot, amelyben több tucat szakember dolgozik azon, hogy a két Szíriában elrabolt magyar állampolgár hollétére mihamarabb fény derüljön.

A TEK a Külügyminisztérium közreműködésével beszerezte annak a telephelynek az ipari kamerás felvételeit, ahonnan elrabolták őket. A felvételek elemzése és értékelése jelenleg is folyamatban van.

Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek “konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak”, és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltették magukat.

Előző sztori

Női futball: a Fradi törte meg a SZAK veretlenségét + FOTÓK

Következő sztori

Fiatal képzőművészek négy héten át a Somogyiban