//

Játékvárossá változott a Szent István tér + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozgó planetárium, játékváros és 6 ezer Kinder-figura – a Százszorszép Gyermekház szervezésében két helyszínen egész vasárnap zajlottak a programok a városi gyermeknapon.

A Százszorszép Gyermekház épületéből a Változó perspektívák című, Down-szindrómásokról szóló kiállítás vezette el a látogatókat a Szent István téri játékvárosba. „Mindjárt kezdődik egy tánc, azt várom, és majd beleírom otthon a naplómba este” – mondta a hétéves Marci, aki azt is elmesélte, hogy a táncműsor után agyagtálat formáz majd a szökőkút mellett a kis játékagyagozónál.

„Egy játékvárost építettünk fel. A nagyszínpad a kultúra területe, ahol a Százszorszép Gyermekház tánccsoportjai lépnek fel, van egy tudományos játszótér, ahol játékos feladatokkal ismerhetik meg a gyerekek korunk technikáját, a gazdasági negyedben fejtörőket oldhatnak meg az ifjak, csereberélhetnek; egyébként fabatka a pénzneme az egész napnak, gyerekjátékokért kapnak fabatkákat a lurkók, és azt másik játékra cserélhetik” – nyilatkozta portálunknak Orbán Hedvig, a gyermekház igazgatója. Az intézmény falai közt a játékfigura-kiállítás mellett a mozgó planetárium előadásain tanulhattak szórakozva a gyermekek. A forgatag reggeltől egészen estig tartott, 18 órakor még gyerekzsivaj ölelte körbe a víztornyot a téren.

no images were found

Előző sztori

Lymphoma – a daganatos betegségek legígéretesebb területe + FOTÓK

Következő sztori

Tűzijátékkal búcsúzott a Szeged Napja rendezvénysorozat + VIDEÓ