Közélet

Játékvárossá változott a Szent István tér + FOTÓK

Játékvárossá változott a Szent István tér + FOTÓK

2012. május 28., hétfő
Játékvárossá változott a Szent István tér + FOTÓK

Mozgó planetárium, játékváros és 6 ezer Kinder-figura – a Százszorszép Gyermekház szervezésében két helyszínen egész vasárnap zajlottak a programok a városi gyermeknapon.

A Százszorszép Gyermekház épületéből a Változó perspektívák című,

Down-szindrómásokról szóló kiállítás

vezette el a látogatókat a Szent István téri játékvárosba. „Mindjárt kezdődik egy tánc, azt várom, és majd beleírom otthon a naplómba este” – mondta a hétéves

Marci

, aki azt is elmesélte, hogy a táncműsor után agyagtálat formáz majd a szökőkút mellett a kis játékagyagozónál. „Egy játékvárost építettünk fel. A nagyszínpad a kultúra területe, ahol a Százszorszép Gyermekház tánccsoportjai lépnek fel, van egy tudományos játszótér, ahol játékos feladatokkal ismerhetik meg a gyerekek korunk technikáját, a gazdasági negyedben fejtörőket oldhatnak meg az ifjak, csereberélhetnek; egyébként fabatka a pénzneme az egész napnak, gyerekjátékokért kapnak fabatkákat a lurkók, és azt másik játékra cserélhetik” – nyilatkozta portálunknak

Orbán Hedvig

, a gyermekház igazgatója. Az intézmény falai közt a játékfigura-kiállítás mellett

a mozgó planetárium

előadásain tanulhattak szórakozva a gyermekek. A forgatag reggeltől egészen estig tartott, 18 órakor még gyerekzsivaj ölelte körbe a víztornyot a téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.