Hátország: Röszkén sem lassított a SZEOL-SZVSE-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hágelmann Endre tanítványai idegenben arattak kétgólos győzelmet a jó erőkből álló vetélytárs ellen.

Május 1-jén Röszkén lépett pályára az U19-es megyei I. osztályú bajnokságban a SZEOL-Szegedi VSE együttese. A nagy hőségben változatos, jó iramú mérkőzésen a szegedi csapat jól kezdett, már a 14. percben 2-0-ra vezetett. Ekkor kicsit lazábbra vették a hétvégi harmadik mérkőzésüket. Átvette az irányítást a szervezetten, kiválóan focizó hazai csapat, több gólszerzési lehetőségük is adódott, de az alkalmi portás, Báló M. mindig a helyén volt.

A második félidőben folytatták a csapatok a hatalmas küzdelmet, ekkor már inkább a szegedieknek voltak nagyobb lehetőségeik, bár a röszkei csatárok az 55. percben egy támadáson belül hárman is gól szerezhettek volna, ám hibáztak. A szegediek közül Kozma Gy. passzai után Bagi T. és Kiss Á. többször kerültek a kapussal szembe, de a bajnokság egyik legjobb portása, Szabó G. minden alkalommal bravúrral hárított. A végére a fáradó szegediek tartották a 2-0-s eredményt, ami a korábbi évek röszkei döntetlenjei után nagy sikernek számít nekik!

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 26. fordulójában:

Röszke SK – SZEOL-Szegedi VSE 0-2 (0-2). Röszke, vezette: Lászlai Róbert.
Röszke: Szabó G. – Fodor N., Tanács R., Fodor T., Gulyás B. (Varga Á.), Márkus G., Homoki N. (Varga T.), Velez Á., Zsilák T., Zsilák M. (Kurucsai T.), Petrovics L. Vezetőedző: Papp Róbert.
Szeged: Báló M. – Kertész B. (Kis L.), Bálint D., Nagy Á., Nagypál P., Németh R. (Kozma Gy.), Horváth-Harmat G., Bakai P., Bagi T., Rózsa D. (Varga R.), Dávid R. (Kiss Á.). Vezetőedző: Hágelmann Endre.
Góllövők: Bagi T. (9′), Rózsa D. (14′)
Jók: Szabó G. (a mezőny legjobbja), Velez Á., Zsilák T., ill. Báló M., Nagy Á., Kozma Gy.

Papp Róbert: “A mai napon a csapatomból hiányzott eltiltás miatt a góllövőlista éllovasa, Szűcs D., amit megéreztünk. A nagyobb játékerőt képviselő, SZVSE megérdemelten nyert. További sikereket kívánok nekik a több fronton történő helytállásukhoz.”

Hágelmann Endre: “A harmadik meccsünket játszottuk az ünnepek alatt, ezért főleg fejben fáradtak el a játékosaim. Az első 20 percben tudtuk az akaratunkat rákényszeríteni a hazaiakra, rúgtunk is 2 gólt, ezután kiegyenlített játék folyt, főleg középpályán kerekedtek fölénk. A második félidőben játékrendszert váltottunk, és így kiegyenlítettük a középpályás létszámfölényüket. A gólhelyzetek alapján, szerintem, megérdemeltük a 3 pontot, de ki szeretném emelni, Papp Róbert kollégám január óta elvégzett kiváló szakmai munkáját a röszkei csapatánál! Sajnos sok a sérült és félig egészséges játékosom, nehéz 4 nap volt ez nekünk! Azt gondolom, sok csapat fog megszenvedni Röszkén a pontért!”

Előző sztori

Megye I-es tippbajnok: Sándor László 18 pontos

Következő sztori

Varga Mátyás új verseskötetét mutatják be a Grandban