Sport

Hátország: Interliga-bajnok a KÉSZ Akadémia

Hátország: Interliga-bajnok a KÉSZ Akadémia

2012. május 23., szerda
Hátország: Interliga-bajnok a KÉSZ Akadémia

A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány történetének talán legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a 2002-es korosztályban megnyerte az Interligát a hétvégén.

Az Interliga 2011/2012-es küzdelmei befejeződtek, a nagyszabású nemzetközi tornarendszerű bajnokság öt éves története alatt először végzett szegedi csapat az élen. A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány és a SZEAC 2002-esei 30 mérkőzésen bizonyították, hogy ők a legjobbak ebben a kiírásban!

Paksi Péter

tanítványai az utolsó fordulóban Gyulán biztosították be győzelmüket, miután hazai rendezésű tornájukon legyőzték a Békéscsaba gárdáját.

A gyulai forduló SZEAC-os eredményei:

KÉSZ-SZEAC – Debreceni Olasz Focisuli 8-0 KÉSZ-SZEAC – Gyula 0-1 KÉSZ-SZEAC – Makói UFC 5-0

A csapat így az élen végzett, mérlege 24 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség. A szegedi Paksi-legénység szerezte a legtöbb győzelmet az idei kiírásban. Paksi Péter, a SZEAC szakmai vezetője és a korosztály edzője, a torna után nyilatkozott portálunknak: „Nagy öröm számunkra ez a siker, ami a legnagyobb az eddigiek közül. Az akadémia és a SZEAC ötéves történetének legnagyobb sikere ez, mely ékes bizonyítéka munkánknak, és igazolja létjogosultságunkat a labdarúgóutánpótlás-nevelésben. Az Interliga versenysorozatában második éve veszünk részt, mindig éles, nehéz meccseket vívunk, és külön öröm számunkra, hogy ebben az erős mezőnyben első szegedi csapatként tudtuk az Interligát megnyerni. Ráadásul olyan utánpótlásműhelyeket tudtunk legyőzni, amelyek több évtizedes múltra tekintenek vissza, így például a Békéscsabát, a Debreceni Olasz Focisulit. Hosszú utat tettünk meg eddig a pillanatig, és véleményem szerint ez a siker is bizonyítja, hogy jó úton járunk. Köszönjük

Varga Mihály

úr áldozatos támogatását, amely immár sikerré érett.”

Az Interliga 2002-es korosztályának dobogósai:

1. KÉSZ-SZEAC 2. Debreceni VSC Focisuli 3. Békéscsaba UFC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.