Hátország: Interliga-bajnok a KÉSZ Akadémia

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány történetének talán legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a 2002-es korosztályban megnyerte az Interligát a hétvégén.

Az Interliga 2011/2012-es küzdelmei befejeződtek, a nagyszabású nemzetközi tornarendszerű bajnokság öt éves története alatt először végzett szegedi csapat az élen. A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány és a SZEAC 2002-esei 30 mérkőzésen bizonyították, hogy ők a legjobbak ebben a kiírásban!

Paksi Péter tanítványai az utolsó fordulóban Gyulán biztosították be győzelmüket, miután hazai rendezésű tornájukon legyőzték a Békéscsaba gárdáját.

A gyulai forduló SZEAC-os eredményei:
KÉSZ-SZEAC – Debreceni Olasz Focisuli 8-0
KÉSZ-SZEAC – Gyula 0-1
KÉSZ-SZEAC – Makói UFC 5-0

A csapat így az élen végzett, mérlege 24 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség. A szegedi Paksi-legénység szerezte a legtöbb győzelmet az idei kiírásban.

Paksi Péter, a SZEAC szakmai vezetője és a korosztály edzője, a torna után nyilatkozott portálunknak: „Nagy öröm számunkra ez a siker, ami a legnagyobb az eddigiek közül. Az akadémia és a SZEAC ötéves történetének legnagyobb sikere ez, mely ékes bizonyítéka munkánknak, és igazolja létjogosultságunkat a labdarúgóutánpótlás-nevelésben. Az Interliga versenysorozatában második éve veszünk részt, mindig éles, nehéz meccseket vívunk, és külön öröm számunkra, hogy ebben az erős mezőnyben első szegedi csapatként tudtuk az Interligát megnyerni. Ráadásul olyan utánpótlásműhelyeket tudtunk legyőzni, amelyek több évtizedes múltra tekintenek vissza, így például a Békéscsabát, a Debreceni Olasz Focisulit. Hosszú utat tettünk meg eddig a pillanatig, és véleményem szerint ez a siker is bizonyítja, hogy jó úton járunk. Köszönjük Varga Mihály úr áldozatos támogatását, amely immár sikerré érett.”

Az Interliga 2002-es korosztályának dobogósai:
1. KÉSZ-SZEAC
2. Debreceni VSC Focisuli
3. Békéscsaba UFC

no images were found

Előző sztori

Fogas Ottó a borfesztiválon

Következő sztori

Hátország: Aradon zárta az Interligát a Volán