Közélet

Günzer Tamás bora a Szegedi Borfesztivál fődíjasa + FOTÓK

Günzer Tamás bora a Szegedi Borfesztivál fődíjasa + FOTÓK

2012. május 21., hétfő
Günzer Tamás bora a Szegedi Borfesztivál fődíjasa + FOTÓK

Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.

A villányi borász remekét – amely az elismeréssel együtt elnyerte a Szeged Város Bora 2012 címet is - 130 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. A fesztivál legszebb fehérbora a Frittmann Testvérek Kft. 2011-es kunsági ezerjója lett. A legszebb vörösbornak a szekszárdi Szeleshát pincészet – merlot-ból készült – 2008-as Nomádját választották. A legszebb desszertbor címet pedig a Monyók pincészet 2002-es hatputtonyos tokaji aszúja érdemelte ki. Különdíjat kapott a Radó pincészet 2011-es pécsi rozéja,

Kiss István

pincészetének 2000-es hatputtonyos tokaji aszúja, a Dandelion borászat 2011-es csopaki Pink rozéja, a Wunderlich pincészet 2011-es villányi portugiesere, valamint a Istvándy pincészet 2007-es badacsonyi olaszrizlingje. A szervezők elismerését vehette át

Újvári Mihály

is, aki egyedüliként Szeged közigazgatási határain belül termel minőségi borszőlőt. A 71 éves kiskundorozsmai gazda jelenleg hét hektáron gazdálkodik, borválasztékában megtalálható a cserszegi fűszeres, a rajnai rizling, a kékfrankos és a zweigelt. Az idős mester három esztendeje készíti el Szeged borát, amely 2011-ben rajnai rizling és cserszegi fűszeres házasításából született, és kóstolói szerint jó savgerincű, kellemes ivású bor lett. A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.