/

Sétáltak, mértek és szűrtek az egészségért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén a gyermekek egészségének a megőrzése volt a VI. Szegedi Egészségmegőrző Nap központi témája, melyre Nordic Walkinggal, ingyenes vizsgálatokkal és állapotfelméréssel várták az érdeklődőket a Forrás Hotelben.

Három korcsoportban rajzversenyt is hirdettek a szervezők a gyermekek egészségének megőrzéséhez kapcsolódva. Dóda Ildikótól megtudtuk, az óvodások és az alsó tagozatosok voltak a legaktívabbak, közel száz képet küldtek a pályázatukra.

Az egészségmegőrző napon cégek kiállításai mellett orvosi, illetve természetgyógyászati előadásokat is hallhattak az érdeklődők. Szabadi Péter a BEMER mágnesterápiát mutatta be, emellett vércukorszintet és testzsírszázalékot is mértek, továbbá légzésfunkciós vizsgálaton lehetett részt venni. „Van prosztata- és Candida-szűrés, oxigenizációt is néznek a szakemberek, ki lehet próbálni orvosi műszerként nyilvántartott gyógymasszőr készülékeket, és természetesen ingyenes életmód-tanácsadással is várjuk a szegedieket” – sorolta Dóda Ildikó, mi mindent kínáltak egészen este hétig a VI. Szegedi Egészségmegőrző Napon.

A Candida-szűrést egy akupunktúrás ponton keresztül végezte Kálmán József. „A vegetatív idegrendszert szólítja meg a szoftver, amit használunk. Bioenergetikai kódokkal vannak bekódolva szerveink és a különböző kórokozók, elváltozások. Ezzel a műszerrel a kérdésre kapott válaszokat tudom kontrollálni sejtszinten” – magyarázta. Hozzátette, az egészséges sejtek 80 mikrovolton kommunikálnak, míg az elhaló félben lévők ennél alacsonyabb szinten.

Kocsis István nemzetközi Nordic Walking-instruktor mozgatta át a rendezvény résztvevőit. Ez egy olyan egészségmegőrzésre irányuló mozgás, amely a járás és a légzéstechnika koordinációjával növeli az állóképességet. Az egész testet megmozgatja, és a botok használata miatt nem terheli az ízületeket. Ezenkívül erősíti a felsőtest izmait oly módon, hogy csökkenti a nyak és a váll területén az izmok feszülését.

A VI. Szegedi Egészségmegőrző Napon előadásokat is tartottak többek között az anyagcseretípusok szerinti táplálkozás jótékony hatásairól, Varga László pedig fantasztikus gyümölcsök és az egészség kapcsolatáról beszélt.

A délutánt Enrico koncert színesítette, valamint Karacs Rita gondolkodás- és viselkedésmód-elemző trénert hallhatták az érdeklődők.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Wetzel: sikertörténet az egyszerűsített honosítás

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfőn magyar írásbeli - Szegeden közel 2500 vizsgázó

Legutóbbi hasonló cikkek