Egyetem

Beszéli ön a jogot? - német jogi képzés az ÁJTK-n

Beszéli ön a jogot? - német jogi képzés az ÁJTK-n

2012. május 21., hétfő
Beszéli ön a jogot? - német jogi képzés az ÁJTK-n

Német jogi és szakfordítói képzéseket szervez az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézete a Potsdami Egyetemmel együttműködésben. Nem csak jogászokat várnak, megfelelő szintű nyelvtudással bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a német és a közösségi jog iránt. Az SZTE Tehetségpont tagjai jelentős tandíjkedvezményben részesülnek.

A graduális képzésben tanulók a német jogi képzésre jelentkezhetnek, melynek keretében három félév alatt alapos betekintést nyerhetnek a német jog világába és magas szintű ismereteket sajátíthatnak el a német nyelv, különösen a jogi szaknyelv területén. A sikeresen vizsgázók az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, valamint az Universitát Potsdam által kiállított bizonyítványt, „Zertifikat” elnevezésű oklevelet kapnak. A már diplomával rendelkezők német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó szakra jelentkezhetnek. Itt a hallgatok a német jogrendszerrel, annak legfontosabb jogágaival és azok nemzetközi vonatkozásaival ismerkedhetnek meg, elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezve. Ebben jelentős segítséget nyújtanak a németországi partneregyetemről érkező külföldi professzorok. A résztvevők emellett intenzív nyelvoktatásban és szakfordítói képzésben is részesülnek. A képzést sikeresen teljesítő hallgatók „német jogi szakfordító szakjogász/szaktanácsadó” diplomát kapnak, illetve a szakjogászoknak lehetősége nyílik arra, hogy a külföldi partneregyetem által szervezett master (LL.M.) képzésbe beiratkozzanak, vagy a Potsdami Egyetem által a diplomát Zwischenprüfungként elismertessék. Az SZTE Tehetségpont tagjainak 25%-os kedvezményt, míg a Kiválósági listán fokozatot szerzett tagoknak 50%-os tandíjkedvezményt biztosítanak a német jogi graduális képzés és a német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó posztgraduális képzéseken. Jelentkezési határidő május 31.,

bővebb információk ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.