Asztalitenisz: ezüstérmes a Floratom az Extraligában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végletekig kiélezett, közel négyórás találkozón biztosította be a dobogós helyezését a Floratom, majd a mérkőzés után az is kiderült, hogy az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően a szegedi asztalitenisz sport legnagyobb sikereként a bajnoki 2. helyen zárta a bajnokságot.

Óriási, döntő szettes mérkőzéssel indult a találkozó, a Dudás, Kószó A. páros mérkőzéslabdát hárítva múlta felül a honi mezőny legjobb formában lévő játékosával, Lakatossal és Laczkóval felálló pécsi duót. Lukács szoros mérkőzésen maradt alul Laczkóval szemben, Dudás magabiztosan győzte le Oroszt, majd Kószó Attila brillírozott, a tavaszi szezonban lejátszott huszonhét mérkőzéséből mindössze egyet elveszítő Lakatos ellen a döntő játszmában 3-7-es hátrányból fordítva nyert, 1-3. A második kör papírforma eredményeket hozott, Dudás fölényesen, Kószó A. nehezebben nyert, Lukács veszített, 2-5. Dudás ezúttal nem bírt Lakatossal, így a párhuzamosan zajló záró két találkozóra maradt a döntés. Elképesztő izgalmak közepette Kószó A. az első elveszített játszma után fordított, miközben Lukács is 2-0-ás játszmaelőnyre tett szert. A mérkőzés hőse, Kószó Attila fejezte be hamarabb a találkozót, koncentrált játékkal múlta felül Laczkót, majd a szegedi örömtánc után az is belefért, hogy Lukács mérkőzéslabdáról veszítsen.

A dráma tovább fokozódott, hiszen a Félegyházi ASI – Pénzügyőr meccs a Floratom számára egyedüli eredményként megfelelő 5-5 arányú döntetlennel zárult, így az előzetes várakozásokat magasan felülmúlva szerezte meg Lukács Levente együttese a szegedi asztaliteniszsport eddigi legfényesebb bajnoki érmét.

Férfi asztalitenisz Extraliga 21. forduló:

Pécsi TE – PEAC – Floratom Szeged AC Kalo-Méh 4–6
A szegedi győzelmeket szerezték: Kószó A. 3, Dudás 2 és a Dudás, Kószó A. páros.

Lukács Levente: “Kószó Attila vezérletével heroikus csatában győztünk, kiváló csapatszellemünknek is köszönhető az óriási sikernek tekinthető második helyezésünk.”

A férfi NB I Keleti csoportjában:

Apagy SE – Floratom Szeged AC Kalo-Méh II. 9-9
A szegedi győzelmeket szerezték: Kószó I., Tarkó 3-3, Szollár 2, Tóth 1.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: Magyarország egy zálogba adott ország

Következő sztori

Különdíjas a szentesi Koszta-múzeum

Legutóbbi hasonló cikkek