/

A kecskésiek 50 díszmeggyfát ültettek a főútra + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Röszkéről érkezőket hamarosan pirosbogyós út fogadja Kecskés István-telepen, ugyanis a helyiek a képviselőjük, Nógrádi Tibor és a Kecskési CIKÉR Egyesület segítségével meggyfák ültetésével díszítik főútjukat.

A tervek szerint ősszel folytatódhat a meggyfaültetés, így a főútvonal mindkét oldalát díszmeggyfák szegélyezik majd. “A cél az volt, hogy a Szegedre érkezőket egy látványos, fasoros út fogadja. Feltett szándékom, hogy képviselői keretemet helyi vállalkozásoknál költsem el, így tettem most is, hiszen egy kecskési kertészetből vásároltam az 50 facsemetét. A fák kiválasztásánál fő szempontok voltak, hogy a villanyvezetékek miatt ne nőjenek túl nagyra, ne legyenek természetes ellenségei és mutatós legyen. Egy-két éven belül igencsak impozáns, dekoratív főút fogadja majd a Szegedre érkezőket” – mondta el portálunknak Nógrádi Tibor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

„Régi tervünk, hogy a Szabadkai úton egy egységes arculata legyen településrészünknek. Most a páratlan oldalt tudtuk végigültetni a Kecskési Polgárőr Egyesület tagjainak segítségével, 25-30 fő serénykedett a munkákban. Fél éve a röszkei kerékpárút befejezése, az elágazásnál történt faültetés volt e munkálatok első üteme, ez a mostani lett a második, és fél év múlva, ősszel a páros oldalt is végigültetjük díszmeggyfákkal, ez lesz főút átváltozásának a harmadik, befejező üteme” – mesélt a munkálatokról a Kecskési CIKÉR Egyesület vezetője, Csorba Ágnes.

no images were found

Előző sztori

Felolvasónap a látássérültekért

Következő sztori

Keddtől garanciális javítás az 1-es villamos vonalán