Kultúra

Tüneményes mosolyú az Egyetem Arca + FOTÓK

Tüneményes mosolyú az Egyetem Arca + FOTÓK

2012. április 3., kedd
Tüneményes mosolyú az Egyetem Arca + FOTÓK

Huszonkét lány állt ki a JATE Klub színpadára hétfő este, hogy a zsűri kiválaszthassa közülük az Egyetem Arcát. A szépségverseny győztese egy évig képviseli a Szegedi Tudományegyetemet rendezvényeken, gólyatáborokon.

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Legyél Te az Egyetem Arca! Hökkentő arcszépségversenyt. A válogató döntőjére a JATE Klubban került sor hétfő este, ahol az elődöntőből továbbjutott

huszonkét leányzó

mérhette össze bájait. A lányok városi viseletben és elegáns estélyiben is felvonultak a zsűri előtt, melynek tagja volt többek között

Pálfi György

, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója,

Galambos Gábor

, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja,

Véha Antal

, az SZTE Mérnöki Kar dékánja vagy

Karsai Krisztina

, az SZTE Állam és Jogtudományi Kar közkapcsolati dékánhelyettese. Szép arcú, bájos mosolyú és intelligens lányokat kerestek, hiszen a győztesnek egy évig az egyetemet kell képviselnie: részt vesz majd a Hökkentő rendezvényein, egyetemi bulikon, a gólyatábori roadshow eseményein, valamint háziasszonya lesz a közelgő Juhász Gyula Napoknak is.

Azok a híres szögedi lányok

"A színpadon a szépsége mellett elsősorban a kisugárzásával nyűgözheti le a zsűrit az induló" - mondta

Butora Sára

főszervező, aki korábban maga is megnyerte az Egyetem Arca vetélkedőt. "Fontos még, hogy közvetlen, barátságos is legyen, valamint tudjon jól kommunikálni, hiszen számtalan emberrel kell találkoznia" - árulta el a siker titkát a szervező.

Dusha Béla fotóművész a fényképészek szemével láthatta a szépségeket: mint mondta, az arc mellett a teljes egészet is figyelembe veszik zsűrizéskor. "Komplex szemrevételezés után hozhatja meg a zsűri a döntését, melyet sok minden befolyásol. Magam csodálattal vagyok a női nem szépsége iránt, személy szerint nem is a festői szépségű tökélyt keresem, hanem egy-egy átlagosabb lány gyönyörű oldalát, hisz benne is ott van ugyanaz az érték. Egy-egy mosoly sok mindent el tud árulni az illető személyiségéről, nekünk pedig ott a zsűrizők asztala mögött nagyon nehéz dolgunk van. Szeged szépei országos hírűek, nem véletlenül - elég csak a színpadra pillantani" - mondta a fotóművész. A bemutatót követően a zsűri visszavonult meghozni ezt a cseppet sem könnyű döntést. A nagyterem ez idő alatt sem ürült ki, hiszen a gyulafirátóti fenegyerek, Sub Bass Monster adott koncertet. Az első három helyezett kihirdetése előtt számos különdíjat (JATE-, EHÖK-, SZTE JGYPK- és Hökkentő-különdíjak) is átadtak, a díjazottakat virágcsokorral és ajándékcsomaggal jutalmazták. A harmadik helyezést Benkő Reginának, az ÁJTK hallgatójának ítélték, második pedig a szintén ÁJTK-n tanuló Torbey Nancy lett. Az Egyetem Arcának a zsűri Mihályi Vandát (a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar sajtótechnikus hallgatóját) választotta meg: a káprázatos mosolyú szarvasi lány először vett részt szépségversenyen, és maga sem hitte, hogy komolyabb sikereket érhet el. Nyereménye egy kétszemélyes egri wellnesshétvége, éves konditerem- és vadasparkbérlet, egy portfólió, ingyenes belépő tánckurzusra, valamint egy taxiutalvány. "Iszonyatosan jó érzés, hatalmas megtiszteltetés és egy óriási energiabomba egyben. Nagyon boldog vagyok, hogy engem választottak" - nyilatkozta portálunknak a szépségverseny győztese, akivel hamarosan egy interjút is olvashatnak a SZEGEDma.hu-n!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.