/

Tüneményes mosolyú az Egyetem Arca + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonkét lány állt ki a JATE Klub színpadára hétfő este, hogy a zsűri kiválaszthassa közülük az Egyetem Arcát. A szépségverseny győztese egy évig képviseli a Szegedi Tudományegyetemet rendezvényeken, gólyatáborokon.

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Legyél Te az Egyetem Arca! Hökkentő arcszépségversenyt. A válogató döntőjére a JATE Klubban került sor hétfő este, ahol az elődöntőből továbbjutott huszonkét leányzó mérhette össze bájait. A lányok városi viseletben és elegáns estélyiben is felvonultak a zsűri előtt, melynek tagja volt többek között Pálfi György, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója, Galambos Gábor, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánja vagy Karsai Krisztina, az SZTE Állam és Jogtudományi Kar közkapcsolati dékánhelyettese. Szép arcú, bájos mosolyú és intelligens lányokat kerestek, hiszen a győztesnek egy évig az egyetemet kell képviselnie: részt vesz majd a Hökkentő rendezvényein, egyetemi bulikon, a gólyatábori roadshow eseményein, valamint háziasszonya lesz a közelgő Juhász Gyula Napoknak is.

Azok a híres szögedi lányok

“A színpadon a szépsége mellett elsősorban a kisugárzásával nyűgözheti le a zsűrit az induló” – mondta Butora Sára főszervező, aki korábban maga is megnyerte az Egyetem Arca vetélkedőt. “Fontos még, hogy közvetlen, barátságos is legyen, valamint tudjon jól kommunikálni, hiszen számtalan emberrel kell találkoznia” – árulta el a siker titkát a szervező.

no images were found

Dusha Béla fotóművész a fényképészek szemével láthatta a szépségeket: mint mondta, az arc mellett a teljes egészet is figyelembe veszik zsűrizéskor. “Komplex szemrevételezés után hozhatja meg a zsűri a döntését, melyet sok minden befolyásol. Magam csodálattal vagyok a női nem szépsége iránt, személy szerint nem is a festői szépségű tökélyt keresem, hanem egy-egy átlagosabb lány gyönyörű oldalát, hisz benne is ott van ugyanaz az érték. Egy-egy mosoly sok mindent el tud árulni az illető személyiségéről, nekünk pedig ott a zsűrizők asztala mögött nagyon nehéz dolgunk van. Szeged szépei országos hírűek, nem véletlenül – elég csak a színpadra pillantani” – mondta a fotóművész. A bemutatót követően a zsűri visszavonult meghozni ezt a cseppet sem könnyű döntést. A nagyterem ez idő alatt sem ürült ki, hiszen a gyulafirátóti fenegyerek, Sub Bass Monster adott koncertet.

Az első három helyezett kihirdetése előtt számos különdíjat (JATE-, EHÖK-, SZTE JGYPK- és Hökkentő-különdíjak) is átadtak, a díjazottakat virágcsokorral és ajándékcsomaggal jutalmazták. A harmadik helyezést Benkő Reginának, az ÁJTK hallgatójának ítélték, második pedig a szintén ÁJTK-n tanuló Torbey Nancy lett. Az Egyetem Arcának a zsűri Mihályi Vandát (a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar sajtótechnikus hallgatóját) választotta meg: a káprázatos mosolyú szarvasi lány először vett részt szépségversenyen, és maga sem hitte, hogy komolyabb sikereket érhet el. Nyereménye egy kétszemélyes egri wellnesshétvége, éves konditerem- és vadasparkbérlet, egy portfólió, ingyenes belépő tánckurzusra, valamint egy taxiutalvány. “Iszonyatosan jó érzés, hatalmas megtiszteltetés és egy óriási energiabomba egyben. Nagyon boldog vagyok, hogy engem választottak” – nyilatkozta portálunknak a szépségverseny győztese, akivel hamarosan egy interjút is olvashatnak a SZEGEDma.hu-n!

no images were found

Előző sztori

Húsvétkor a válság ellenére is költekezünk

Következő sztori

Kosárlabda: az utolsó csata következik a Szedeák számára