Tékvando: Máté-sikerek a diákolimpián

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Nagykátán került megrendezésre a XII. Országos WTF Taekwondo Diákolimpia és Engrich Mariann Emlékverseny. Az ország 16 csapatának 175 gyermek és junior versenyzője vett részt a viadalon.

A hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület gőzerővel készült a rangos eseményre, amelyet a Magyar WTF Taekwondo szövetség elnöke, a 6 danos Patakfalvy Miklós nyitott meg.

Amint arról a klub honlapja beszámol, a betegségek miatt kissé legyengült és 19 főre fogyatkozott Máté Taekwondo csapatának edzői és szülői gárdája nem mert túl nagy reményeket fűzni a nagykátai bajnoksághoz, de a gyerekek minden elvárást felülmúltak. A „mátés” meccsek szurkolói kőkemény, fergeteges küzdelmeknek lehettek tanúi, ahol a versenyzők mindent felülmúló győzni akarásukkal sorra hozták a meccseket.

A gyerekek sziporkáztak. Okosan, nemcsak a fizikai tudásukat és erejüket, hanem az eszüket is használva bebizonyították, hogy a kemény felkészülésnek, és az áldozatos munkának megérett a gyümölcse. Fantasztikus küzdelmek, határtalan összetartás, félelmet és fájdalmat nem ismerő hozzáállás jellemezte a kis csapatot. A szülők egy emberként szurkoltak a gyerekeiknek, a mesterek pedig szinte soha nem látott nyugalommal irányították a kis versenyzőket, akik a fair-play szabályait maximálisan betartva, öt KO-val magabiztos győzelmeket arattak.

A 13 első, 4 második és 2 harmadik helyezéssel a Máté Taekwondo az összesített csapatversenyben I. helyezést ért el, így az Engrich Mariann Emlékverseny Vándordíját is hazavihette a csapat. Folytatás április 28-én, Pécsett.

Az eredmények részletesen:

Gyermek I. korcsoport (7-9 éves):
Barta Marcell -24 kg I.helyezés
Hidvégi Áron -27 kg I. helyezés
Czirok Krisztofer -30 kg I. helyezés
Juhos Péter -45 kg I. helyezés

Gyermek II. korcsoport (10-11 éves):
Grexák Csaba -30 kg I. helyezés
Berei Béla -36 kg I. helyezés
Gulyás Róbert -40 kg II. helyezés
Bósz Márton -40 kg III. helyezés
Máté Mirabella -30 kg I. helyezés
László Alexa -36 kg I. helyezés

Kadett III. korcsoport (12-14 éves):
Barta Péter -33 kg I. helyezés
Hankó Miklós -37 kg I.helyezés
Szűcs Kitti -47 kg III. helyezés
Csuka Gábor -53 kg II. helyezés
Dezső Ábel -53 kg I. helyezés
Goják Anna -55 kg I. helyezés

Ifjúsági IV. korcsoport (14-17 éves):
Tari Viktor Dávid -55 kg II. helyezés
Szabó András -68 kg I. helyezés
Szeles Dávid -73 kg II. helyezés

Összesen: 13 első, 4 második és 2 harmadik helyezés.

Előző sztori

Szalma Botond: Schmitt Pálnak le kellene mondani

Következő sztori

Erősödött a forint hétfő reggelre