Labdarúgás: hullámzó játék, egygólos dorozsmai győzelem + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha nem is szép játékkal, de Farkas találatával mégis megnyerte a városi rangadót a Kiskundorozsma a SZVSE-stadionban. A vasutasoknak a meccs vége tartogatott egyenlítési lehetőséget, de nem éltek vele.

Nem mondhatni, hogy egy nézőcsalogató meccset láthattak azok, akik kilátogattak a megye I-es városi rangadóra. A nagyobb játékerővel rendelkező Kiskundorozsma döcögősen építgette akcióit, a végjátékban sok volt a pontatlanság, hátul, a védőfalban pedig bizony többször akadozott a motor. A SZVSE fél óra elteltével megérezte ezt, és egyre bátrabban focizott, felélénkült a találkozó, megjöttek a helyzetek is.

A második félidő pörögve indult, és a vége felé eresztett le. Az első negyedórában a gól mellett több helyzet is adódott, a Kiskundorozsma fölénye egyértelművé vált, Weszelovszky kapusbravúrok sorát mutatta be. A SZVSE azonban egy percre sem adta fel, becsülettel küzdött, és ha a lesgólnál jobban koncentrál, bízik magában Szalma, akkor passz helyett a kaput célozza meg. Az utolsó tíz perceben már a vasutasok vertek tanyát a Dorozsma térfelén, a vendégek pedig kontrára rendezkedtek be, s egy ilyen támadás alkalmával az utolsó percben a végig nagy kedvvel játszó Bernát az üres kapu helyett a kapufát találta el, így elmaradt a második gól. Összességében: nem volt jó meccs, a Dorozsma fölénye többször és határozottan megmutatkozott, a tartalékos SZVSE pedig jelest érdemel küzdelemből.

Labdarúgó megyei I. osztály 23. forduló:

Szegedi VSE – Kiskundorozsmai ESK 0-1 (0-0). Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző, vezette: Bálint Zoltán.
SZVSE: Weszelovszky – Báló, Ágoston, Márki, Nagypál, Szalma, Mazula, Simon, Nagy Á., Dürgő, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc.
Kiskundorozsma: Kiss J. – Takács A., Németh, Kreizler, Fődi, Marjanucz, Nagy N., Fröhlich (Szabó Cs. 85′), Vangel (Farkas 46′), Bernát, Pócs. Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Farkas Á. (56′).

Kántor Ferenc: 0-1-ig akár fordítva is alakulhatott volna az eredmény, akár mi is lőhettünk volna egy gólt. Aztán kijött fiatal csapatomon a fáradság, főleg mentálisan, koncentrációban mutatkozott ez meg. Egy cserém sem volt, és két játékosom is futsal kupadöntőn vett részt tegnap. Mégis a fiataljaink bebizonyították, hogy hosszú távon lehet és kell velük számolni.

Bóka Ferenc: Egy nehéz mérkőzésen a helyzeteink alapján akár több góllal is nyerhettünk volna. Nem játszottunk jól, de mégis sikerült megszereznünk a győzelmet egy igen jól szervezett és harcos SZVSE ellen. Tovább kell dolgoznunk azon, hogy egyre csiszoltabb legyen a játékunk.

no images were found

91′ Vége a mérkőzésnek.

90′ A végén Bernát ugrott ki ziccerben, a kapus mellett elvitte a labdát hasonlóan, ahogy a gólnál, majd estéből a kapufát találta el.

89′ Nagy Ádám is besárgult.

88′ Márki kapott sárgát.

85′ Szabó Cs. állt be Fröhlich helyett.

82′ Dürgő veszélyesen tekeredő, 18 méteres szabadrúgása a sorfalról ment ki szögletre.

80′ Fröhlich szögletét Pócs fejelte a kapufa mellé picivel.

78′ Lesgólt lőtt a SZVSE. Egy védelmi hiba után Hegyesi szerzett labdát a tizenhatos bal oldalánál, Szalmához passzolt, aki elvezette a vetődő kapus mellett, de az üres kapu helyett a lesen álló Hegyesinek adta vissza a bőrt, így odalett a lehetőség.

76′ Dumáért Bernát kapott sárga lapot.

74′ Hatalmas bravúrral hárított egy újabb Bernát-ziccert Weszelovszky. Bal oldali lapos bejátszással fordult egy csel után kapura 7 méterről a csatár, de a vasutasok hálóőre lábbal védett.

71′ Sárga lapot kapott lerántásért Báló.

69′ Egy előrevágott labdával Bernát mehetett ismét, lövőhelyzetbe került 16 méteren, ballal suhintott, mellé.

65′ A másik oldalon Báló beadását fejelte a kapu előterébe le a földre Mazula, de Hegyesi nem tudott a labdával kapura fordulni.

64′ Pócs két ügyes csellel ismét csak bal oldalról csinált magának helyet, de ziccerlövését védte Weszelovszky.

61′ Újra Bernát volt a főszereplő, a balösszekötő helyéről eresztett meg egy kellemetlen lövést, amit Weszelovszky tornázott ki a bal alsó sarokból.

60′ Szinte ugyanonnan lőhetett Bernát egy keresztlabda után, ahonnan a gólt is szerezte a Dorozsma, de most a vasutasok kapusa zárta a szöget.

56′ GÓÓÓL! Bernát villámgyors egyéni akciójával született meg a vezetés. A csatár kiugorva először egy védő, majd a kifutó kapus mellett tolta el a labdát, és kiszorított helyzetből, az alapvonal környékéről élesen az üres kapu felé passzolt, Farkas Ádám pedig a gólvonal előtt még beletette lábát a lövésbe. 0-1!

54′ Egy elrontott Vasutas-szögletből indult a vendégkontra, Bernát ugratta ki a végén Pócsot, akinek a bal oldali lövését gyors vetődéssel fogta Weszelovszky.

51′ Hegyesi a labda alá bökve egy emeléssel próbálkozott a tizenhatos jobb sarkáról, fölé.

50′ Báló-Nagy összjáték egy hosszú átvétel miatt nem lett a végén veszélyes.

46′ Elkezdődött a második játékrész. A félidőben cseréltek a vendégek. Farkas jött be Vangel helyére.

SZÜNET

45′ Vége az első félidőnek.

42′ Egy dorozsmai szurkoló “lagymatag fociként” aposztrofálja az eseményeket. Mi tagadás, leült a játék kissé, Bóka Ferenc már egy ideje elküldte melegíteni cseréit…

39′ Nem találnak rést a vendégek a SZVSE védelmében, a vasutasok pedig egyre bátrabban építgetik akcióikat.

36′ Lerántásért Simon kapott sárgát.

33′ Felélénkült a találkozó, most a hazai védelemnek kell dolgoznia, középen és oldalról is megpróbált betörni a vendégek támadósora a tizenhatoson belülre.

31′ A SZVSE percei, most Kissnek kellett lábbal védenie a rövid oldalt a betörő Hegyesi labdájától.

30′ Nagy Á. egy pattanás után a levegőből bombázott kapura 30 méterről, alig mellé.

29′ Nagy N. kapott sárga lapot.

28′ Hegyesi életveszélyesen lőtte keresztbe a kapu előtt a labdát.

27′ Simon átlövése egy dorozsmai lábon megpattanva csurgott ki a kapufa mellett.

25′ Fröhlich oldalsó szabadrúgását magabiztosan húzta le a vasutasok kapusa.

23′ Egy “majdnem gól” dorozsmai részről. Mélységi indításnál beragadt a hazai védelem, Vangel a leshatárról startolt, és sikerült megelőznie a kissé lassan vetődő Weszelovszkyt, átpörgette felette a zsugát. A háló felé vánszorgó labdát azonban a gólvonalról ki tudta rúgni a visszaérkező Ágoston.

20′ Az első haza lövési kísérlet. Szalma lökete csöppnyit haloványra sikeredett, a jobb kapufa mellett egy méterrel pattogott ki a bőr.

18′ Nem igazán forognak veszélyben a kapuk, küzdelmes, de nem túl látványos a játék, egy gól sokat lendítene a produkción.

15′ Negyed óra elteltével megállapítható, hogy a vendégek birtokolják többet a labdát. A SZVSE eddig még nem tudott bejutni Kiss János kapujának előterébe.

12′ Az első szögeltet a vendégek tekerhetik be. Pócs hosszúra ívelt labdáját azonban Fődi magasan a kapu fölé fejelte.

10′ Márki feje fölött pattant át a labda, Bernát tört be jobb szélről a tizenhatoson belülre, de a csel nem sikerült.

6′ Egy előrevágott labdát rúgott el kilépve kapujából a vasutasok hálóőre Bernát elől.

3′ Pócs egyedül vitte be középre a labdát, távoli átlövését biztosan fogta Weszelovszky.

1′ Elkezdődött a találkozó, a SZVSE járatja a labdát, a Kiskundorozsma a félpályáig tolja fel a védekezését.

16.30: Felvonulnak a csapatok. A hazaiak kezdhetnek.

16.25: Jelentős az érdeklődés, szállingóznak az emberek, már 100-150 ember a fedett lelátón. A hazai gárda kék-fekete kockás felsőben, fehér nadrágban és fekete sportszárban, a Dorozsma pedig tiszta fehérben küzd majd.

16.20: Üdvözöljük olvasóinkat ismét innen a SZVSE-stadionból, ezúttal a megye élvonalának városi rangadóját követhetik velünk. A csapatok javában melegítenek, az eső pedig igen komolyan lógatja felettünk a lábát.

A 36 pontos Kiskundorozsma a hatodik, míg a 24 pontos SZVSE a tizenegyedik helyről várja az összecsapást. Tavasszal eddig mindkét gárda jó formát mutatott, hiszen a hazaiak három győzelem mellett mindössze egyszer, a vendégek három siker mellett kétszer maradtak alul. A találkozónak külön pikantériát ad, hogy Bóka Ferenc vezetőedző a télen két játékosa, Vangel Roland és Fröhlich Tamás társaságában éppen a vasutasoktól tette át székhelyét Dorozsmára.

Mindemellett külön érdekesség, hogy Hegyesi Zsolték az ősszel hatalmas zakót szabtak házigazdájukra. A SZVSE idegenben 3-1-es félidőt követően 6-1-re verte a kiskundorozsmaiakat (gólszerzők: Zámbori Gábor, illetve Hegyesi Zsolt 3, Németh Viktor, Márki Kornél, Dürgő Péter), így aztán Takács Gábor és társai bizonyára nagyon szeretnének törleszteni. Apropó, Hegyesi Zsolt: a Ballack becenévre hallgató kiválóság betegen lépett pályára szombaton a futsal magyar kupa elődöntőjében Dürgő Péterrel együtt az UTC Futsal Team mezében a Győr ellen, a két kulcsember tehát nem éppen a legpihentebb, ami mindenképpen a látogatók malmára hajthatja a vizet. A pályán majd kiderül, tudnak-e élni ezzel az eséllyel!

no images were found

Előző sztori

Alkotmányellenes lehet a szabálysértési törvény

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK (FRISSÜL)