Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: megszakadt a HFC féléves hazai veretlensége

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Nem jött össze a bravúr a tartalékos vásárhelyieknek, a listavezető Dabas elvitte a három pontot otthonukból.

Kedvezőtlen előjelekkel várta a listavezető FC Dabas látogatását a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgócsapata, hiszen Szűcs Róbert edző nem számíthatott stabil kezdőjátékosai közül a sérüléssel bajlódó Kovács Krisztián kapusra, valamint családi gyásza miatt Nikola Kavaricra, a Csepel elleni elmúlt fordulóban besárgult Sipos Zoltánra és Kökény Tamásra, illetve a kiállított Juhász I. Sándorra. Sajnos a rossz előjelek a találkozó folyamán beigazolódtak, hiszen a listavezető vendégek – ha egyetlen góllal is, de – legyőzték a hét forduló óta hazai pályán veretlen vásárhelyieket.

Már az első percben vezetést szerezhetett volna a kék-sárga alakulat, hiszen Domonkos a dabasi térfél közepén labdát szerzett a hórihorgas, de nem túl labdaügyes Takács Kornéltól, azonban szorongatott helyzetben leadott nem túl erős lövése a kapu mellé ment. Hat perc telt el a találkozóból, amikor gólnak örülhettek a vendégek. Egy bal oldali beadásra Körmöci remekül érkezett, és a kapuba lőtt, de Zahorán partjelző beintésére Mihálik játékvezető les miatt érvénytelenítette a kintről szabályosnak tűnő találatot. A folytatásban is többet támadtak a vendégek, és a 17. percben meg is szerezték a vezetést. Egy bal oldali szögletrúgás utáni fejes még a felső kapufán csattant, de a lecsorgó labdát az érthetetlenül elmélázó Hegedűs kapus mellett Körmöci Szebasztián egy méterről fejelte a hazai kapuba, 0-1. A folytatásban nem túl izgalmas, kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán mindkét oldalon sok hibával fűszerezve. A félidő hajrája Danyis kapáslövésével kezdődött, ami fölé szállt, majd Lékó törhetett volna kapura, de Petrovszki asszisztens a nézők nagy felháborodására lest intett. A 42. percben Takács Kornél letaglózta Molnár Zsoltot, a labda Domonkos elé került, aki egyedül vezethette volna kapura, de Petrovszki partjelző – rendkívül bizonytalan mozdulattal – ismét lest jelzett. Az asszisztens ezen ítélete erősen véleményes volt, Mihálik játékvezető pedig Takács szabálytalansága miatt sárga lapot mutatott fel, és szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. A 35 méteres szabadrúgást Boros Ádám végezte el, hatalmas lövése egy védő fején megcsúszva, a dermedten álló Kövesfalvi kapus felett a felső kapufáról vágódott le, majd a lepattanót a védők mentették.

Fordulás után is inkább a küzdelem jellemezte a játékot, előbb Nagy Adrián lövése szállt fölé, majd Domonkos 20 méteres szabadrúgása alig ment mellé. A 73. percben Nagy Adrián került gólhelyzetbe, de lövését Hegedűs Viktor remek mozdulattal kiütötte. Néhány perc múlva a másik oldalon Domonkos cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de éles szögből leadott lövése nem okozott gondot Kövesfalvinak. A hazaiak próbálkoztak ugyan az egyenlítéssel, de a HFC előre játéka ezen a napon rendkívül gyenge volt. Amíg a vásárhelyi védelem összességében remekül helytállt, addig a kétségtelenül felforgatott összeállítású középpályás- és támadószekció igen halovány teljesítményt nyújtott. Sajnos – egyetlen kivétellel – nemcsak a hiányzók pótlása nem sikerült, hanem azok a játékosok is csődöt mondtak, akik a korábbi mérkőzéseket tekintve is megszokott helyükön játszottak, így nekik húzóembereknek kellett volna lenniük. A találkozó utolsó helyzete is a hazai kapu előtt adódott, a csereként beállt Praszna kapott remek indítást, elgurított a kifutó Hegedűs kapus mellett, de a HFC egyik legjobbja, a mindössze 17 éves Rácz László a gólvonal előtt kivágta a labdát.

A találkozó lefújását követően az volt az ember érzése, hogy a tartalékos hazaiak nem bízva magukban elégedettek voltak a listavezető elleni szoros vereséggel, míg a feljutásra pályázó vendégeknek ezúttal csak a három pont megszerzése volt a fontos, amit egy felejthető találkozón meg is szereztek.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 21. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 0-1 (0-1)
Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Mihálik.
HFC: Hegedűs – Boros, Antal, Rácz L., Marton – Varga M., Varga I., Bakos, Lékó – Domonkos, Molnár Zs. Edző: Szűcs Róbert.
Dabas: Kövesfalvi – Dévai, Bátki, Takács K., Danyis – Buczkó (Volenszki 60′), Bányai, Csendes (Palchuber 78′) – Körmöci (Praszna 85′), Bozsik, Nagy A. Edző: Keresztúri András.
Gólszerző: Körmöci Szebasztián
Jók: Rácz L., Boros, Antal, Marton, ill. Bátki, Danyis, Csendes, Körmöci

Szűcs Róbert: “Félévente egyszer hazai pályán is ki lehet kapni, de egy pontot megérdemeltünk volna.”

Keresztúri András: “Küzdős, hajtós mérkőzésen nem alakult ki folyamatos játék, szerencsére a veszélyes pontrúgásaink egyikéből sikerült megszereznünk a győztes gólt a sportszerűen játszó vásárhelyiek ellen.”

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál