Sport

Labdarúgás: Tóth Attila mesteri góljaival mórahalmi siker Dorozsmán + FOTÓK

Labdarúgás: Tóth Attila mesteri góljaival mórahalmi siker Dorozsmán + FOTÓK

2012. április 8., vasárnap
Labdarúgás: Tóth Attila mesteri góljaival mórahalmi siker Dorozsmán + FOTÓK

Bernát Péterék erejéből ezúttal nem futotta újabb bravúrra, a listavezető taktikus játékkal emberhátrányban is diadalmaskodni tudott Dorozsmán. A húsvétvasárnapi rangadót élőben közvetítettük, s izgalmakból bizony nem volt hiány!

1
-
2
Kiskundorozsmai ESK
-
Mórahalom VSE
Megyei I. osztály 22. forduló

Labdarúgó megyei I. osztály 22. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Mórahalom VSE 1-2 (0-1).

Kiskundorozsma, 150 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt.

Dorozsma:

Batik - Takács A., Kreizler, Mórocz (Fröhlich 34'), Bálint T., Szabó Cs., Marjanucz (Takács G. 75'), Nagy, Pócs, Bernát, Vangel. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Mórahalom:

Stankovics - Mészáros, Vojnic-Zelic, Udvari, Bálint D., Kothencz, Lázár (Tüskés 85'), Tóth L., K. Tóth (Siha 82'), Patarcic (Varga K. 62'), Tóth A. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerző:

Bernát P. (56'), illetve Tóth A. 2 (36', 78')

Kiállítva:

Udvari (58') Bóka Ferenc:

"Gratulálok a Mórahalomnak a győzelemhez. Számunkra több szakaszra osztható a mérkőzés, és sok tanulságot hordoz. Ezeket le kell vonni és fel kell dolgozni ahhoz, hogy mikor igazán fontos lesz, akkor az ilyen rangadókat meg tudjuk nyerni."

Tóth Ákos:

"Nagyon örülök a győzelemnek, ezek a nagy sikerek, nem a négy-ötgólos diadalok! Az első félidőben a megbeszéltek szerint jól járattuk a labdát, s fölényt harcoltunk ki. A fordulást követően egy durva egyéni hibából egyenlített az ellenfél, majd véleményem szerint a bíró kissé szigorúan kiállította Udvari Szabolcsot. Utána negyedórára beszorultunk, s ha gólt kapunk, alighanem el is veszítjük a meccset. Szerencsére rendezni tudtuk sorainkat, s egy szép egyéni villanásból Tóth Attila második találatát is megszerezte. A végén hősiesen védekezve őriztük az előnyt, s nyertünk a jó erőkből álló, motivált Dorozsma otthonában. Azt egyelőre nem tudom, a sok sérülés és eltiltás miatt hogyan állítom össze a következő fordulóban a csapatot, de ez legyen a jövő hét problémája!"

Online közvetítésünk:

92' Takács András 45 méterről ívelhetett föl szabadrúgást, de könnyedén fejelték ki a védők, majd a mórahalmiak lenyelték a labdát. Vége, megérdemelten győzött a rangadón a Mórahalom, fontos lépést téve az aranyérem felé.
90' Két perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető.
89' Egyre kétségbeesettebben rohamoz a Dorozsma, görcsössé váltak a hazaiak, a vendégek pedig óriási rutinnal tartják a kiharcolt előnyt. Lesz-e utolsó esély?
86' Szabadrúgást szögletre váltottak a hazaiak. A kornerből Vangel tudott bólintani, ám nem volt benne erő, így Stankovics úgy kapta el, mint a legyet.
85' Újabb csere a Mórahalomban: Tüskés kapott kapott lehetőséget, Lázár hagyta el a játékteret. Taktikusan futballozik a listavezető, a végjátékban csak erőlködik a Dorozsma, nem tud szervezetten támadni.
82' Siha váltotta K. Tóthot az éllovasnál, mely csapat biztosan őrzi most előnyét.
79' Ki kell emelni, a sárga mezesek nem pánikoltak be, miután kiegyenlített az ellenfél, s meg is fogyatkoztak, hanem szervezett, fegyelmezett, okos játékkal vették vissza az irányítást, s újbóli vezető találatuk is teljességgel megérdemelt. De elég lesz-e a győzelemhez?
78'GÓÓÓL 1-2 Tíz emberrel is vezet a Mórahalom! Takács Gábor adta el a labdát, kontrázhattak a vendégek. Tóth Lukács nagyszerűen játszott be a védelmi vonal mögé, Tóth Attila mintegy 6 méterről ballal okosan, mondhatni: tanárian lőtt a hálóba úgy, hogy a kapusnak esélye se volt!
75' Két veszélyes mórahalmi szögletet jegyezhettünk föl: a szél segítségével nagyszerű ívben tekeredtek az ötösön belülre, végül fejjel, nagy nehézségek árán hárítottak a dorozsmai védők. Marjanucz Ionelt Takács Gábor váltotta a hajrára hazai oldalon.
71' 35 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Tóth Attila állt a labda mögé, mint a vezető gólnál. Nagyszerű kísérlete talán 20 centivel szállt fölé. Majd Varga K. beadása tekeredett veszélyesen, tehát a Mórahalom tíz emberrel se mondott le a győzelemről! Le a kalappal!
66' Mintha enyhült volna a nyomás a mórahalmiakon, talán megnyugtatta a Dorozsmát a gól és a kiállítás. Mindkét fél rengeteget fut, ütközik. Közben Vangel került helyzetbe, csakhogy ránk cáfoljon, ám beadását a kapu előteréből menteni tudták Mészárosék.
62' Eseménydús most a csata, továbbra is támad a Dorozsma, mégpedig hatalmas erőkkel! Tóth Ákos gyorsan reagál: Varga Krisztián váltotta Patarcicot.
60' Stankovics kapus kezében a labdával kilépett a büntetőterületen kívülre. Kreizler ágyúzta rá a megítélt szabadrúgást, alig fölé!
58'PIROS LAP Udvari Szabolcs egy gyors dorozsmai akció közben hátulról ütötte el Bernátot, azonnal kiállította őt a bíró. Emberelőnyben a hazaiak!
56'GÓÓÓL 1-1 Egyenlített a Dorozsma, góllá érett a hatalmas nyomás! Bernát Péter szerzett labdát a vendégek térfelén, betört a tizenhatoson belülre, s bár kis híján beérték, 13 méterről a kapu közepébe tudott lőni!
54' Továbbra is nyomnak a vendéglátók, a második félidő elején beszorult a Mórahalom. Jóval többet reklamál most a két pad, mint ezt megelőzően. Több kavarodás támadt a sárga mezesek ketrece előtt, egy alkalommal büntetőt is jeleztek a dorozsmaiak, ám nem tudták meggyőzni a bírót. Mindenesetre sokkal élvezetesebb most a derbi, nagyon küzd az egyenlítésért a hátrányba került együttes.
50' Felizzott a találkozó, aminek csak örülhetünk! Bernát 27 méteres csavarását biztos kézzel fogta Stankovics. Ez a jelenet eddig összegzi a játékrészt, hiszen támadólag lépett föl a Dorozsma. Sokkal keményebb is a harc, mint a szünet előtt: a játékvezető kétszer is a zsebébe nyúlt, Marjanucz és Patarcic kapott sárgát.
47' Félidei eredmények közben: Kistelek - Tápé 1-1, Nagymágocs - SZVSE 0-1, s a Sándorfalva - UTC, a Röszke - Csongrád és a Balástya - Csanádpalota meccsen még nem esett gól.
46' A Dorozsma hozta játékba a labdát a második félidő elején. Bernátéknak mindenképpen változtatniuk kell, ha nem akarnak odahaza vereséget szenvedni az éllovastól.
SZÜNET
45' Nagy Norbert sárgult be a félidő végén egy a pálya közepén elkövetett fault után.
41' A vendégek állandósították fölényüket. A dorozsmaiak is eljutottak egy-két beadásig, ám ezek mélyek voltak, így biztosan húzta le őket a mórahalmi kapuvédő. Valahogy nem érezni az átütőerőt most a Bóka-legénységben, összességében az történik a pályán, amit a rutinosabb favorit eltervezett.
36'GÓÓÓL 0-1 Vezetést szerzett a vendégcsapat! Tóth Attila 28 méterről csavart szabadrúgásból a hálóba. A dorozsmai sorfal túlságosan lazán állt föl, a labda eltekeredett a zöldek mellett, pedig végül Batik kapus alatt jutott a jobb alsóba. A látottak alapján egyáltalán nem érdemtelenül előnyben a sárga mezesek!
34' Mórahalmi támadások most sorozatban, ám remekül állja a sarat a hazai hátsó alakzat. Móroczot közben Fröhlich Tamás váltotta, azaz szerkezeti átszervezés várható.
33' Mórocz Zsolt lépett rosszul, megsérült, le kell cserélni a rutinos védőt. Kilenc mezőnyemberrel most a hazaiak.
29' Hazai szabadrúgást figyelhettünk balról, 10 méterre az alapvonaltól. Vangel Roland ügyes középre ívelése a hosszú felé tartott, a kapus szögletre tenyerelte. Továbbra is főként a két tizenhatos között zajlik egyébként a játék.
24' Túljutottunk az első félidő felén, s azt állapíthatjuk meg, hogy óriási a taktikai harc a pályán. Mindkét együttes a biztonságra törekszik, mivel tart a másiktól. A kis csaták sokaságát hozza a mérkőzés. K. Tóth Gyula azért majdnem ziccerbe került, mire ezeket a mondatokat leírtuk, ám a védőknek sikerült elfejelniük előle a bogyót.
19' A Dorozsma összekapta magát, s kiegyenlítette a mórahalmi mezőnyfölényt. Ugyanakkor olyan nagy helyzeteket még nem tudtak kidolgozni, mint a vendégek. Megszületett az első sárga közben: Vojnic-Zelicet figyelmeztette a spori Bernát felvágásáért.
15' Itt az első kisebb dorozsmai lehetőség: Pócs Tamás 18 méterről laposan lőhetett, miután nem figyeltek rá, ám erőtlen próbálkozása nem emelte Stankovics portás vérnyomását, könnyedén hárított a kapus.
14' Mórocz Zsolt hangoskodik a hazai védelem tengelyében, ami jól jelzi, továbbra is fölényben a vendégek! K. Tóth a bal szárnyon cselezte magát az alapvonalig, veszélyes centerezését a kapu torkából mentették szögletre.
10' K. Tóth Gyula hagyta ki az első helyzetet ebben a pillanatban. A tizenhatos vonalán üresen kapta a labdát egy bal oldali akció végén, majd bemutatott egy testcselt is, ám technikai hibát vétett a lövésnél, így fölé szállt a kísérlete. Még ugyanebben a percben egy jobbról érkező, beadásra sikeredett lövés Lázár Gábort találta egyedül 10 méterre a hazai kaputól. A mórahalmi játékos kicsit elkapkodta a lehetőséget, s csúnyán fölé durrantott. Nyom a Mórahalom!!!
5' Óvatosan és taktikusan kezdett mindkét fél. Kialakultak a párok, melyeknek tagjai egymást tesztelgetik. Előbb a dorozsmaiak, majd a mórahalmiak építkeztek, ám komolyabb lehetőség még nem alakult ki. Kreizler Károly 35 méteres menetrendszerű bomba szabadrúgása is elakadt a sorfalban.
1' A mórahalmiak citromsárga felsőben, fekete nadrágban és fehér sportszárban léptek pályára, a dorozsmai csapat pedig tiszta zöldben futott ki, szép színvilágot teremtve. Enyhe szél fújdogál, ez még talán nem lesz zavaró. Az első félidőben mégis talán picit a hazaiak élvezhetik majd a szellő előnyeit. Kisebb szegedi ultratábor is érkezett, akik Bernát Pétert éltetik. Tóth Ákos csapata kezdte meg a játékot.
16.25 A hazaiak az izgalmas bajnoki versenyfutásban igazságosnak szeretnének lenni, azaz az Ásotthalom után a Mórahalmot is két vállra fektetnék. Hamarosan meglátjuk, sikerül-e nekik. A vendégek is győzni érkeztek.
A 22. fordulót megelőzően a Mórahalom 47 ponttal állt a tabella élén (ami gyakorlatilag 50-nek tekinthető), Tóth Ákos csapatát a 47 pontos Ásotthalom, a 46 pontos Algyő, a 43 pontos Sándorfalva, valamint a Csongrád (40) és a Kiskundorozsma (36) követte. Szombaton az Ásotthalom 1-0-ra győzött Kiszomboron, így virtuálisan az élre tört. Mindkét gárda számára rendkívül fontos lenne tehát a győzelem megszerzése a vasárnapi Dorozsma - Mórahalom rangadón! Az ősszel Mórahalom 2-1-es hazai siker született, Lázár Gábor és Szőke Péter találataira Mórocz Zsolt tudott csak válaszolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.