Labdarúgás: Tóth Attila mesteri góljaival mórahalmi siker Dorozsmán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bernát Péterék erejéből ezúttal nem futotta újabb bravúrra, a listavezető taktikus játékkal emberhátrányban is diadalmaskodni tudott Dorozsmán. A húsvétvasárnapi rangadót élőben közvetítettük, s izgalmakból bizony nem volt hiány!

1
2
Kiskundorozsmai ESK
Mórahalom VSE
Megyei I. osztály 22. forduló

Labdarúgó megyei I. osztály 22. forduló:

Kiskundorozsmai ESK – Mórahalom VSE 1-2 (0-1). Kiskundorozsma, 150 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt.
Dorozsma: Batik – Takács A., Kreizler, Mórocz (Fröhlich 34′), Bálint T., Szabó Cs., Marjanucz (Takács G. 75′), Nagy, Pócs, Bernát, Vangel. Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Mórahalom: Stankovics – Mészáros, Vojnic-Zelic, Udvari, Bálint D., Kothencz, Lázár (Tüskés 85′), Tóth L., K. Tóth (Siha 82′), Patarcic (Varga K. 62′), Tóth A. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerző: Bernát P. (56′), illetve Tóth A. 2 (36′, 78′)
Kiállítva: Udvari (58′)

Bóka Ferenc: “Gratulálok a Mórahalomnak a győzelemhez. Számunkra több szakaszra osztható a mérkőzés, és sok tanulságot hordoz. Ezeket le kell vonni és fel kell dolgozni ahhoz, hogy mikor igazán fontos lesz, akkor az ilyen rangadókat meg tudjuk nyerni.”

Tóth Ákos: “Nagyon örülök a győzelemnek, ezek a nagy sikerek, nem a négy-ötgólos diadalok! Az első félidőben a megbeszéltek szerint jól járattuk a labdát, s fölényt harcoltunk ki. A fordulást követően egy durva egyéni hibából egyenlített az ellenfél, majd véleményem szerint a bíró kissé szigorúan kiállította Udvari Szabolcsot. Utána negyedórára beszorultunk, s ha gólt kapunk, alighanem el is veszítjük a meccset. Szerencsére rendezni tudtuk sorainkat, s egy szép egyéni villanásból Tóth Attila második találatát is megszerezte. A végén hősiesen védekezve őriztük az előnyt, s nyertünk a jó erőkből álló, motivált Dorozsma otthonában. Azt egyelőre nem tudom, a sok sérülés és eltiltás miatt hogyan állítom össze a következő fordulóban a csapatot, de ez legyen a jövő hét problémája!”

no images were found

Online közvetítésünk:

92′ Takács András 45 méterről ívelhetett föl szabadrúgást, de könnyedén fejelték ki a védők, majd a mórahalmiak lenyelték a labdát. Vége, megérdemelten győzött a rangadón a Mórahalom, fontos lépést téve az aranyérem felé.
90′ Két perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető.
89′ Egyre kétségbeesettebben rohamoz a Dorozsma, görcsössé váltak a hazaiak, a vendégek pedig óriási rutinnal tartják a kiharcolt előnyt. Lesz-e utolsó esély?
86′ Szabadrúgást szögletre váltottak a hazaiak. A kornerből Vangel tudott bólintani, ám nem volt benne erő, így Stankovics úgy kapta el, mint a legyet.
85′ Újabb csere a Mórahalomban: Tüskés kapott kapott lehetőséget, Lázár hagyta el a játékteret. Taktikusan futballozik a listavezető, a végjátékban csak erőlködik a Dorozsma, nem tud szervezetten támadni.
82′ Siha váltotta K. Tóthot az éllovasnál, mely csapat biztosan őrzi most előnyét.
79′ Ki kell emelni, a sárga mezesek nem pánikoltak be, miután kiegyenlített az ellenfél, s meg is fogyatkoztak, hanem szervezett, fegyelmezett, okos játékkal vették vissza az irányítást, s újbóli vezető találatuk is teljességgel megérdemelt. De elég lesz-e a győzelemhez?
78′ GÓÓÓL 1-2 Tíz emberrel is vezet a Mórahalom! Takács Gábor adta el a labdát, kontrázhattak a vendégek. Tóth Lukács nagyszerűen játszott be a védelmi vonal mögé, Tóth Attila mintegy 6 méterről ballal okosan, mondhatni: tanárian lőtt a hálóba úgy, hogy a kapusnak esélye se volt!
75′ Két veszélyes mórahalmi szögletet jegyezhettünk föl: a szél segítségével nagyszerű ívben tekeredtek az ötösön belülre, végül fejjel, nagy nehézségek árán hárítottak a dorozsmai védők. Marjanucz Ionelt Takács Gábor váltotta a hajrára hazai oldalon.
71′ 35 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Tóth Attila állt a labda mögé, mint a vezető gólnál. Nagyszerű kísérlete talán 20 centivel szállt fölé. Majd Varga K. beadása tekeredett veszélyesen, tehát a Mórahalom tíz emberrel se mondott le a győzelemről! Le a kalappal!
66′ Mintha enyhült volna a nyomás a mórahalmiakon, talán megnyugtatta a Dorozsmát a gól és a kiállítás. Mindkét fél rengeteget fut, ütközik. Közben Vangel került helyzetbe, csakhogy ránk cáfoljon, ám beadását a kapu előteréből menteni tudták Mészárosék.
62′ Eseménydús most a csata, továbbra is támad a Dorozsma, mégpedig hatalmas erőkkel! Tóth Ákos gyorsan reagál: Varga Krisztián váltotta Patarcicot.
60′ Stankovics kapus kezében a labdával kilépett a büntetőterületen kívülre. Kreizler ágyúzta rá a megítélt szabadrúgást, alig fölé!
58′ PIROS LAP Udvari Szabolcs egy gyors dorozsmai akció közben hátulról ütötte el Bernátot, azonnal kiállította őt a bíró. Emberelőnyben a hazaiak!
56′ GÓÓÓL 1-1 Egyenlített a Dorozsma, góllá érett a hatalmas nyomás! Bernát Péter szerzett labdát a vendégek térfelén, betört a tizenhatoson belülre, s bár kis híján beérték, 13 méterről a kapu közepébe tudott lőni!
54′ Továbbra is nyomnak a vendéglátók, a második félidő elején beszorult a Mórahalom. Jóval többet reklamál most a két pad, mint ezt megelőzően. Több kavarodás támadt a sárga mezesek ketrece előtt, egy alkalommal büntetőt is jeleztek a dorozsmaiak, ám nem tudták meggyőzni a bírót. Mindenesetre sokkal élvezetesebb most a derbi, nagyon küzd az egyenlítésért a hátrányba került együttes.
50′ Felizzott a találkozó, aminek csak örülhetünk! Bernát 27 méteres csavarását biztos kézzel fogta Stankovics. Ez a jelenet eddig összegzi a játékrészt, hiszen támadólag lépett föl a Dorozsma. Sokkal keményebb is a harc, mint a szünet előtt: a játékvezető kétszer is a zsebébe nyúlt, Marjanucz és Patarcic kapott sárgát.
47′ Félidei eredmények közben: Kistelek – Tápé 1-1, Nagymágocs – SZVSE 0-1, s a Sándorfalva – UTC, a Röszke – Csongrád és a Balástya – Csanádpalota meccsen még nem esett gól.
46′ A Dorozsma hozta játékba a labdát a második félidő elején. Bernátéknak mindenképpen változtatniuk kell, ha nem akarnak odahaza vereséget szenvedni az éllovastól.
SZÜNET
45′ Nagy Norbert sárgult be a félidő végén egy a pálya közepén elkövetett fault után.
41′ A vendégek állandósították fölényüket. A dorozsmaiak is eljutottak egy-két beadásig, ám ezek mélyek voltak, így biztosan húzta le őket a mórahalmi kapuvédő. Valahogy nem érezni az átütőerőt most a Bóka-legénységben, összességében az történik a pályán, amit a rutinosabb favorit eltervezett.
36′ GÓÓÓL 0-1 Vezetést szerzett a vendégcsapat! Tóth Attila 28 méterről csavart szabadrúgásból a hálóba. A dorozsmai sorfal túlságosan lazán állt föl, a labda eltekeredett a zöldek mellett, pedig végül Batik kapus alatt jutott a jobb alsóba. A látottak alapján egyáltalán nem érdemtelenül előnyben a sárga mezesek!
34′ Mórahalmi támadások most sorozatban, ám remekül állja a sarat a hazai hátsó alakzat. Móroczot közben Fröhlich Tamás váltotta, azaz szerkezeti átszervezés várható.
33′ Mórocz Zsolt lépett rosszul, megsérült, le kell cserélni a rutinos védőt. Kilenc mezőnyemberrel most a hazaiak.
29′ Hazai szabadrúgást figyelhettünk balról, 10 méterre az alapvonaltól. Vangel Roland ügyes középre ívelése a hosszú felé tartott, a kapus szögletre tenyerelte. Továbbra is főként a két tizenhatos között zajlik egyébként a játék.
24′ Túljutottunk az első félidő felén, s azt állapíthatjuk meg, hogy óriási a taktikai harc a pályán. Mindkét együttes a biztonságra törekszik, mivel tart a másiktól. A kis csaták sokaságát hozza a mérkőzés. K. Tóth Gyula azért majdnem ziccerbe került, mire ezeket a mondatokat leírtuk, ám a védőknek sikerült elfejelniük előle a bogyót.
19′ A Dorozsma összekapta magát, s kiegyenlítette a mórahalmi mezőnyfölényt. Ugyanakkor olyan nagy helyzeteket még nem tudtak kidolgozni, mint a vendégek. Megszületett az első sárga közben: Vojnic-Zelicet figyelmeztette a spori Bernát felvágásáért.
15′ Itt az első kisebb dorozsmai lehetőség: Pócs Tamás 18 méterről laposan lőhetett, miután nem figyeltek rá, ám erőtlen próbálkozása nem emelte Stankovics portás vérnyomását, könnyedén hárított a kapus.
14′ Mórocz Zsolt hangoskodik a hazai védelem tengelyében, ami jól jelzi, továbbra is fölényben a vendégek! K. Tóth a bal szárnyon cselezte magát az alapvonalig, veszélyes centerezését a kapu torkából mentették szögletre.
10′ K. Tóth Gyula hagyta ki az első helyzetet ebben a pillanatban. A tizenhatos vonalán üresen kapta a labdát egy bal oldali akció végén, majd bemutatott egy testcselt is, ám technikai hibát vétett a lövésnél, így fölé szállt a kísérlete. Még ugyanebben a percben egy jobbról érkező, beadásra sikeredett lövés Lázár Gábort találta egyedül 10 méterre a hazai kaputól. A mórahalmi játékos kicsit elkapkodta a lehetőséget, s csúnyán fölé durrantott. Nyom a Mórahalom!!!
5′ Óvatosan és taktikusan kezdett mindkét fél. Kialakultak a párok, melyeknek tagjai egymást tesztelgetik. Előbb a dorozsmaiak, majd a mórahalmiak építkeztek, ám komolyabb lehetőség még nem alakult ki. Kreizler Károly 35 méteres menetrendszerű bomba szabadrúgása is elakadt a sorfalban.
1′ A mórahalmiak citromsárga felsőben, fekete nadrágban és fehér sportszárban léptek pályára, a dorozsmai csapat pedig tiszta zöldben futott ki, szép színvilágot teremtve. Enyhe szél fújdogál, ez még talán nem lesz zavaró. Az első félidőben mégis talán picit a hazaiak élvezhetik majd a szellő előnyeit. Kisebb szegedi ultratábor is érkezett, akik Bernát Pétert éltetik. Tóth Ákos csapata kezdte meg a játékot.
16.25 A hazaiak az izgalmas bajnoki versenyfutásban igazságosnak szeretnének lenni, azaz az Ásotthalom után a Mórahalmot is két vállra fektetnék. Hamarosan meglátjuk, sikerül-e nekik. A vendégek is győzni érkeztek.

A 22. fordulót megelőzően a Mórahalom 47 ponttal állt a tabella élén (ami gyakorlatilag 50-nek tekinthető), Tóth Ákos csapatát a 47 pontos Ásotthalom, a 46 pontos Algyő, a 43 pontos Sándorfalva, valamint a Csongrád (40) és a Kiskundorozsma (36) követte. Szombaton az Ásotthalom 1-0-ra győzött Kiszomboron, így virtuálisan az élre tört. Mindkét gárda számára rendkívül fontos lenne tehát a győzelem megszerzése a vasárnapi Dorozsma – Mórahalom rangadón!

Az ősszel Mórahalom 2-1-es hazai siker született, Lázár Gábor és Szőke Péter találataira Mórocz Zsolt tudott csak válaszolni.

no images were found

Előző sztori

Hímestojás-kiállítás a Szeri Húsvéton + VIDEÓ, FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: nagy csatában maradt alul az FK Üllésen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek