Novemberi Szerencsenapok Extra

Labdarúgás: egy tizenegyesből lőtt gól döntött Algyőn + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bernát Péter nyerte a gólvadászok csatáját, hiszen magabiztosan rúgta be büntetőjét, miközben az algyői mesterlövészek ezúttal nem tudtak túljárni Kiss János kapus eszén.


Labdarúgó megyei I. osztály 25. forduló:

Algyő SK – Kiskundorozsmai ESK 0-1 (0-0). Algyő, 150 néző, vezeti: Wittmann János.
Algyő: Tombácz – Szigeti, Gábor, Balogh Á., Daróczi, Takács R. (Kapa 87′), Balogh N., Gonda (Koza 81′), Farkas Sz., Hegedűs T., Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Dorozsma: Kiss J. – Fődi, Szabó Cs., Kreizler (Nagy N. 46′), Németh A., Takács A., Marjanucz, Pócs (Farkas Á. 90′), Fröhlich, Vangel, Bernát (Vágó A. 92′). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Bernát P. (11-esből 80′)

Takács Zoltán: “Magunkhoz képest nem játszottunk jól, aminek nem elsősorban a nagy meleg volt az oka, hanem néhány játékosom gyengébb teljesítménye. Ettől függetlenül tipikusan egygólos meccs volt ez, a győztes találatot pedig tizenegyesből az ellenfél szerezte meg. Sok sikert kívánok a Dorozsmának!”

Bóka Ferenc: “Először is gratulálok csapatomnak a bravúrhoz! A megye I. egyik legmasszívabb gárdájának otthonában sikerült nyernünk, az Algyő még sok szép eredményt fog elérni ebben a bajnokságban. Győzelmünket megérdemeltnek érzem, hiszen picivel több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak.”

no images were found

Online közvetítésünk:

94. perc: Eddig tartott a hosszabbítás, vége az összecsapásnak, a Dorozsma nyerte a rangadót, melyet Bernát Péter büntetője döntött el.

92. perc: Újabb csere: Vágó Andor futott be a megsérült Bernát helyére.

90. perc: Visszahúzódott, s bekkelt a Dorozsma. Kétségbeesetten rohamozott az Algyő a végjátékban, nagyobb helyzet nélkül. Farkas Ádám lépett pályára Pócs helyett a vendégeknél időhúzási szándékkal.

87. perc: Újabb algyői változtatásról számolhatunk be: Kapa Márk váltotta Takácsot. A fiatal tehetség is kapott tehát pár percet, hogy bizonyítson, hátha ő vissza tudja hozni azt az egy pontocskát a sírból!

no images were found

86. perc: Nagy kavarodás a dorozsmai kapu előtt, több lövési lehetőséggel. Végül is 14 méterről tüzeltek a hazaiak, szépen védett Kiss kapus.

83. perc: Cserével felelt az Algyő: Gonda helyére Koza Zsolt érkezett. Ugyanakkor ismét a vendégek veszélyeztettek: a gólszerző Bernát lőtt be középre egy szabadrúgást vagy 30 méterről, ki tudták végül vágni a védők. Takács Zoltán fiai most már bizonyára örülnének egy iksznek is, más kérdés, hogy igen messze állnak ettől.

80. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetéshez jutott a Dorozsma! Vangel tört be balról a tizenhatoson belülre, Gábor Zoltán rossz ütemű becsúszással elkaszálta, Wittmann sporttárs határozottan mutatott a büntetőpontra. Bernát Péter állt a labda mögé, s higgadtan, laposan lőtt a jobb alsóba a balra mozduló Tombácz mellett. Lehet, hogy ezzel el is döntötte a derbit?

76. perc: Kettős sérülés: összefutott Gonda és Vangel. Utóbbi fájlalta jobban a lábát, de szerencsére mindketten fel tudtak tápászkodni.

74. perc: Hadár Attila ment az alapvonalig, ám centerezési kísérletét lekapcsolták a védők, így nem került helyzetbe az Algyő.

70. perc: Óriási ziccert hibázott el a Dorozsma, kérdés, lesz-e még ekkora lehetőség ezen a meccsen… Egy lecsorgó labda találta üresen az ötösön belül Szabó Csabát, aki laposan próbálta a hálóba juttatni, a villámgyors Tombácz Róbert azonban ezúttal is bemutatta parádés reflexeit, lábbal szögletre nyomta a kísérletet!

no images were found

69. perc: Daróczi egy dorozsmai kezezés után 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, amit könnyedén kapott le Kiss kapus. Látszik, hogy mindkét gárda győzelemre tör.

64. perc: Hatalmas küzdelem, szép technikai megoldások a középpályán, majd egy Marjanucz Ionel-lövés, ami a jobb kapufa mellett száll el legalább fél méterrel. Tombácz vetődött, ám ezzel a kísérlettel nem akadt dolga.

60. perc: Balogh Norbert szép, 28 méteres lövését Kiss kapus már nem érte volna utol, azonban fölé szállt a veszélyes löket. Kiegyenlítődött közben a csata, nagyon úgy tűnik, hogy egy gól dönthet. Ha ugyan megszületik az a bizonyos találat…

56. perc: Erre válaszul Hegedűs száguldott el a bal szárnyon, tisztára játszotta magát, sőt, Kiss kapus mellett el is tudta gurítani a bogyót, amit a visszafutó védők a gólvonal elől kanalaztak szögletre. Megélénkült a meccs, akár mindkét oldalon eshetett volna most gól rövid idő leforgása alatt.

55. perc: Meglepő módon a vendégek kerültek fölénybe. Bernát Péter a tizenhatos jobb oldali sarkától a rövid sarokra lőtte a labdát, a kapus mozdulni se tudott, a labda centikkel ment fölé.

50. perc: Változatos, iramos mezőnyjátékkal kezdődött a második felvonás. Egy ígéretes dorozsmai kis szögletet követően egy életerős kapáslövést kellett kivágniuk a hazai védőknek – meg is tették… A csapatoknak még negyven percük van arra, hogy döntésre vigyék a dolgot. Az iksz biztosan nem jó az éremért harcoló Algyőnek. A Dorozsma szempontjából kedvezőbb lenne a döntetlen, ám alapvetően ők is nyerni érkeztek ma.

46. perc: Kreizler dereka becsípődött, Nagy Norbert váltotta őt a vendégeknél. A hazai oldalon nem történt csere a szünetben. Az Algyő kezdte a második játékrészt.

SZÜNET!

45. perc: Bernát először tudott kilépni a meccsen, jobb külsővel a bal sarokba akart lőni. Tombácz az ellenkező irányba vetődött, ám lábbal visszanyúlva hárítani tudott. Majd kitört a szünet!

42. perc: Kiegyenlítődött a játék a félidőre végére, s jobbára csak mezőnyjátékról beszélhetünk. Mennek előre a csapatok becsülettel, ám a védelmek még jóval a tizenhatosok előtt stoppolni tudják az akciócskákat. Helyzetet percek óta nem jegyezhettünk föl, talán már a pihenőre gondolnak a srácok.

no images were found

38. perc: Tombácz is munkában: Fröhlich balról, a szélről, 26 méterről ravaszul vágott a hosszú felé egy szabadrúgást. Senki sem vetődött vagy fejelt közbe, az algyői kapus az utolsó pillanatban tudott vetődni, s szögletre nyomta a labdát.

34. perc: Gonda Attila került 8 méterre a dorozsmai kaputól helyzetbe, de nem tudta elcsavarni a bogyót Kiss mellett, a hálóőr védeni tudott. Közben kicsit alábbhagyott a nyomás, Fröhlichék kiléptek a szorításból. Támadásra azonban nemigen futja erejükből, látható, hogy Takács Zoltán gárdája alaposan felkészült a Bóka-legénység taktikájából, Bernátot is sikerült eddig kikapcsolni.

29. perc: Az első félóra végén érezhető a hazai fölény. Többször is ügyesen kombináltak a szélen a kékek, a legveszélyesebb centerezést robinzonáddal hárította Kiss János kapus a berobbanó, gólra éhes Hadár elől. Mindkét együttes egyébként technikás, intelligens futballt játszik, amit öröm nézni a szurkolóknak.

25. perc: Kiss kapus ügyetlenkedett, majdnem öngólt hozott össze a Dorozsma. Németh fejelte át a kiinduló portás fölött a labdát, amire azonnal indult is egy algyői játékossal, s szerencséjére ő is érte el hamarabb. Végül olyan 4 méterre a kaputól ki tudta vágni a bőrt a veszélyzónából.

22. perc: 28 méterre az algyői kaputól Bernátot ütötték el a hazaiak. A szabadrúgást Kreizler nagy erővel lőtte a sorfalba, a messzire pattanó labdával Hegedűs iramodhatott meg a Dorozsma ketrece felé, ám túlcselezte magát, megállították, nem lett semmi az amúgy kecsegtető lehetőségből.

17. perc: A legveszélyesebb támadó eddig Hadár Attila, aki immár második lehetőségét hagyta ki. Az ötösről tiszta helyzetben bólinthatott, de fejese fölé szállt. Közben az öt sárga lap miatt eltiltott hazai támadó, Bodgán Péter azt jósolta, nélküle, illetve a szintén hiányzó Sebők nélkül is magabiztosan itthon tartják a három pontot. Nos, hetven játékperc múlva okosabbak leszünk!

11. perc: Enyhe hazai fölényről számolhatunk be, a vendégek inkább kontrákra építenek. Gábor Zoltánék azonban felkészültek erre, s láthatóan már a félpályán igyekeznek megakasztani a gyors dorozsmai akciókat. Hangos szóval biztatják egymást a kemény, határozott belépőkre, hiszen tudják, micsoda veszélyt rejt, ha Bernát Péter vagy éppen Vangel Roland meglép a labdával…

no images were found

6. perc: Ezúttal a Dorozsma próbálkozott, egyik együttes se látszik szerencsére álmosnak. Fröhlic Tamás vállalkozott lövésre, Tombácz Róbert hálóőr nagy nehézségek árán mentett kornerre.

5. perc: Az első két akciót az Algyő vezette. A jobbösszekötő helyén lépett ki Hegedűs Tibor, akit a lövés pillanatában Kreizler Károly ért be a tizenhatoson belül, s blokkolt szögletre. A beívelést Hadár Attila fejelte kapura az ötösről, egy védő fejéről azonban lepattant a játékszer.

1. perc: A hazai együttes középkék felsőben, sötétkék nadrágban és sportszárban futottak ki, a vendégek pedig a jól bevált tiszta fehérben. A Dorozsma kezdte a játékot.

16.50: Rendkívüli a meleg Algyőn is, mint Csongrád megyében mindenhol, ami igencsak meg fogja nehezíteni a játékosok dolgát. Mindkét edző arról panaszkodott, bágyadtak kicsit a futballisták. Kérdés, ki rázódik fel jobban a nagy csatára.

A találkozó elé:

Tíz körrel a vége előtt egyre izgalmasabb a harc a pozíciókért a megyei I. osztályban mind az élen, mind a hátsó régióban. A tabellát jelenleg 56 ponttal vezeti a Mórahalom (valójában ez már 59-nek számít…), illetve 56 pontos az Ásotthalom, őket 52-52 ponttal követi a harmadik Algyő és a negyedik Sándorfalva. Az üldözők közül a Csongrád 44, míg a Kiskundorozsma 42 pontot gyűjtött. A szombati nap rangadói meghatározóak lehetnek a továbbiak szempontjából: az Algyő a Dorozsmát, míg az Ásotthalom a Sándorfalvát látja vendégül (ez utóbbi derbiről is természetesen beszámolunk még este).

Ami a hazai együttest illeti, jó formában futballoznak, hiszen utolsó három összecsapásukat sikerrel abszolválták. A vendégek is két győzelemmel a tarsolyukban érkeznek, s ők is elszántak és bizakodóak, ebből csak nagyszerű mérkőzés kerekedhet a hirtelen jött nyárban!

Őszi összecsapásukat 0-0-s félidőt követően 3-1-re nyerte az Algyő, hiszen akkor Hadár Attila duplájára és Hegedűs Tibor találatára csak Kreizler Károly tudott válaszolni a vendéglátók részéről.

Apropó, mesterlövészek: a góllövőlistán az algyőiek közül Hadár (13) és Bodgán Péter (12) áll előkelő helyen, míg a látogatók közül Bernát Péter emelhető ki, hiszen a Szeged 2011-től télen igazolt támadó a tavaszi szezonban már 6 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Kérdés, a remek csatárok közül ki lesz az, aki ezen a délutánon győztes gólt szerez!

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: itthon is megy 2-0 a Szegednek + VIDEÓ, FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szombati Csongrád megyei eredmények (FRISSÜL)

Legutóbbi hasonló cikkek