Kosárlabda: visszatér Tiszaújvárosba a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokság 9-16. helyezésért folytatott – Honvéd elleni – párosmérkőzését elveszítő Vásárhelyi Kosársuli csapata a győriek ellen hasonlóan sikertelenül végzett Tiszaújváros otthonában folytatja a bajnoki rájátszást péntek este 18 órától, immár a 13-16. helyezésért.

A 9-16. helyezésért folytatott rájátszás első körének érdekessége, hogy nem igazán jelentett előnyt a hazai pálya, hiszen a páros mérkőzések győztesei közül egyedül a testnevelési főiskolások tudtak nyerni megszokott környezetükben.

1. kör eredmények a 9-16. helyezésért (elöl a párosmérkőzések győztesei):
Bp. Honvéd – EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 75-84 (90-77 – összesítésben: 165-161)
Győrszol Széchenyi Egyetem – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 73-53 (76-79 – összesítésben: 149-132)
Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprémi Egyetem 80-81 (87-71 – összesítésben: 167-152)
TF Budapest – Kecskeméti Sportiskola 91-70 (56-63 – összesítésben: 147-133)

A 2. körben a párosmérkőzések győztesei Bp. Honvéd – Győrszol Széchenyi Egyetem és TF Budapest – Nagykőrösi Sólymok KE párosításban a 9-12. helyezésért, míg a vesztesek Veszprémi Egyetem – Kecskeméti Főiskola és Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK – EnterNet Vásárhelyi Kosársuli párosításban a 13-16. helyezésért folytatják kuparendszerben a rájátszást, a vásárhelyiek az alapszakaszt követően tehát visszatérnek Tiszaújvárosba. Érdekesség, hogy az alapszakaszban egyik csapat sem tudta megnyerni hazai találkozóját, s amennyiben ez a hagyomány folytatódik, úgy a Kosársuli esélyes lehet idegenben. Sajnos azonban a vásárhelyiek játéka igencsak rapszodikusra sikeredett az eddig lejátszott találkozók során, így csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha a jobbik arcukat mutatják, kizárólag jó dobóteljesítménnyel, fegyelmezettséggel és lelkes játékkal nyerhetnek Tiszaújvárosban. Elek András, a vásárhelyiek mestere nem is bocsátkozott találgatásokba az esélyeket illetően, mindössze annyit mondott el, hogy két tényező mindenképpen nehezíti a dolgukat, a hazaiak leigazoltak három – a nyíregyházi “A” csoportos csapatban pallérozódott – fiatalt, míg a Kosársuli csapatában Bartucz és Babut munkahelyi elfoglaltsága miatt nem utazik a csapattal, így Kukla továbbra is igazi csere nélkül marad a centerposzton. A találkozó visszavágójára május 4-én, pénteken, 18 órakor kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

Előző sztori

Utazás: Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon

Default thumbnail
Következő sztori

Hogyan őrizzük meg gyermekeink egészségét?

Legutóbbi hasonló cikkek