Sport

Kosárlabda: visszatér Tiszaújvárosba a Kosársuli

Kosárlabda: visszatér Tiszaújvárosba a Kosársuli

2012. április 27., péntek
Kosárlabda: visszatér Tiszaújvárosba a Kosársuli

A férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokság 9-16. helyezésért folytatott - Honvéd elleni - párosmérkőzését elveszítő Vásárhelyi Kosársuli csapata a győriek ellen hasonlóan sikertelenül végzett Tiszaújváros otthonában folytatja a bajnoki rájátszást péntek este 18 órától, immár a 13-16. helyezésért.

A 9-16. helyezésért folytatott rájátszás első körének érdekessége, hogy nem igazán jelentett előnyt a hazai pálya, hiszen a páros mérkőzések győztesei közül egyedül a testnevelési főiskolások tudtak nyerni megszokott környezetükben.

1. kör eredmények a 9-16. helyezésért (elöl a párosmérkőzések győztesei):

Bp. Honvéd - EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 75-84 (90-77 - összesítésben: 165-161) Győrszol Széchenyi Egyetem - Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 73-53 (76-79 - összesítésben: 149-132) Nagykőrösi Sólymok KE - Veszprémi Egyetem 80-81 (87-71 - összesítésben: 167-152) TF Budapest - Kecskeméti Sportiskola 91-70 (56-63 - összesítésben: 147-133) A 2. körben a párosmérkőzések győztesei Bp. Honvéd - Győrszol Széchenyi Egyetem és TF Budapest - Nagykőrösi Sólymok KE párosításban a 9-12. helyezésért, míg a vesztesek Veszprémi Egyetem - Kecskeméti Főiskola és Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK - EnterNet Vásárhelyi Kosársuli párosításban a 13-16. helyezésért folytatják kuparendszerben a rájátszást, a vásárhelyiek az alapszakaszt követően tehát visszatérnek Tiszaújvárosba. Érdekesség, hogy az alapszakaszban egyik csapat sem tudta megnyerni hazai találkozóját, s amennyiben ez a hagyomány folytatódik, úgy a Kosársuli esélyes lehet idegenben. Sajnos azonban a vásárhelyiek játéka igencsak rapszodikusra sikeredett az eddig lejátszott találkozók során, így csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha a jobbik arcukat mutatják, kizárólag jó dobóteljesítménnyel, fegyelmezettséggel és lelkes játékkal nyerhetnek Tiszaújvárosban.

Elek András

, a vásárhelyiek mestere nem is bocsátkozott találgatásokba az esélyeket illetően, mindössze annyit mondott el, hogy két tényező mindenképpen nehezíti a dolgukat, a hazaiak leigazoltak három - a nyíregyházi "A" csoportos csapatban pallérozódott - fiatalt, míg a Kosársuli csapatában

Bartucz

és

Babut

munkahelyi elfoglaltsága miatt nem utazik a csapattal, így

Kukla

továbbra is igazi csere nélkül marad a centerposzton. A találkozó visszavágójára május 4-én, pénteken, 18 órakor kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.